ПОРУШЕНО ЩЕ ОДНУ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ПРОТИ КИЇВСЬКОЇ ВЛАДИ

П'ятниця, 16 серпня 2002, 17:27
Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти посадових осіб Київської міськадміністарції, які дали дозвіл на будівельні роботи поблизу Національного заповідника "Софія Київська".

Як повідомили агентству Інтерфакс-Україна в п'ятницю в прес-групі міської прокуратури, кримінальну справу порушено за фактом перевищення влади або службових повноважень посадовими особами Київміськадміністрації, що призвело до тяжких наслідків для державних інтересів, а також за фактом умисного знищення, руйнування пам'ятників історії, скоєного посадовими особами з використанням службового становища.

"27 червня 2001 року Київська міськадміністрація видала розпорядження за №1336 "Про надання дозволу комунальному підприємству управління житлового господарства Шевченківського району на здійснення проектування і реконструкції з розширенням, зокрема надбудови двох поверхів, мансарди і прибудови житлового будинку в провулку Рильського, 5 в Шевченківському районі", - говориться в повідомленні прес-служби.

"Цим незаконним розпорядженням", підкреслюється в повідомленні, фактично дозволено проведення будівельних і земляних робіт на території національного заповідника "Софія Київська", чим порушено закон про охорону культурної спадщини. Цим законом передбачається, що знесення, зміна, переміщення пам'ятників допускається як виняток з дозволу уряду за поданням центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини у випадках, коли пам'ятник неможливо зберегти на місці.

Відповідно до цього розпорядження дочірнє підприємство "Сервісжитлобуд" і ТОВ НПО "Будсервіс", "не маючи дозволу на виконання будівельних робіт, знесли дві будівлі, вирили котлован, забили бетонні палі і провели ряд інших робіт" на території заповідника, "чим завдали збитку державним інтересам на суму понад 200 тис. грн.", відзначають у прес-службі.

На думку столичної прокуратури, в подібних діях посадових осіб Київміськадміністрації присутні ознаки злочину, передбаченого ч.3 статті 365 Кримінального кодексу України. У діях замовника і генерального підрядника вищезазначених будівельних робіт виявлені ознаки злочину, передбачені ч.3 статті 298 КК.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...