Костенко готується до опозиції та ставить Кучмі ультиматум

П'ятниця, 16 серпня 2002, 18:40
Лідер Українського народного Руху Юрій Костенко заявляє, що ставитиме на засіданні політради "Нашої України" питання про перехід в опозицію – у випадку, якщо зусилля "Нашої України" з формування парламентської більшості будуть відкинуті.

"Це означатиме, що, як опозиційна сила, "Наша Україна" вимагатиме відставки нинішньої влади, дострокових президентських виборів та звертатиметься за підтримкою до громадян щодо акцій протесту проти діючої влади", - йдеться у коментарі Костенка, поширеному його прес-службою.

Лідер УНР також наголосив, що сценарій опозиційних виступів "неминуче призведе до погіршення якості життя пересічних громадянин", і тому такий розвиток подій є "вкрай небажаним". "Однак у разі, якщо пропозиції "Нашої України" залишаться без відповіді, іншого шляху, ніж формування демократичної опозиції, у блоку не буде", - сказав Костенко.

Юрій Костенко вважає, що саме такому розвитку подій "сприяє відсутність чіткої позиції президента щодо формування більшості в парламенті".

"Усі намагання "Нашої України" забезпечити в Україні до президентських виборів економічне зростання наштовхуються на протидію з боку кланово-олігархічних угрупувань, які впливають на позицію президента держави", - пояснив Костенко.

За його словами, у першу чергу це стосується діяльності соціал-демократів об'єднаних на чолі з їх лідером - нинішнім главою адміністрації президента Віктором Медведчуком, які намагаються створити так звану "більшість" без "Нашої України".

Як повідомив Костенко, у випадку ігнорування "Нашої України" питання конкретних форм опозиційної діяльності також буде вирішуватися на засіданні політичної ради, яке відбудеться наприкінці серпня.

Раніше Юрій Костенко виступав з обережних позицій щодо осінніх акцій протесту. Під час спікеріади він вів переговори з фракцією "За єдину Україну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування