Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук знає прізвища людей, які будуть відповідати за Львівську трагедію

Неділя, 18 серпня 2002, 17:16
Безпосередніми причинами трагедії в результаті авіакатастрофи СУ-27УБ під час авіашоу на львівському аеродромі "Скнилів" стали помилка екіпажу літака в техніці пілотування при виконанні незапланованого елемента, а також незадовільне управління діями екіпажу керівниками польоту і пряме невиконання обов'язків Анатолієм Третьяковим і Юрієм Яцюком.

Такі попередні висновки державна комісія представить президенту країни Леоніду Кучмі за підсумками вже завершеного розслідування, повідомив телеканал "Студія 1+1" з посиланням на поінформовані джерела. Держкомісію з розслідування очолює секретар Ради національної безпеки і оборони Євген Марчук.

Полковник Яцюк був помічником керівника польотами, генерал Третьяков - заступником командуючого 14-м авіакорпусом.

Розшифровка чорного ящика повністю підтвердила висновки експертів.

Відповідно до даних, вказаних у попередніх висновках, офіційно постраждалими внаслідок катастрофи 27 липня вважаються 241 особа. З них 83 неповнолітніх. Загиблими комісія вважає 76 осіб, з яких 27 дітей.

Причинами, які привели до такої кількості загиблих і поранених, названі істотні недоліки в організації і проведенні авіашоу.

Серед організацій і посадових осіб, які не виконали своїх обов'язків, названі: Головне командування ВПС України і Західне оперативне командування Збройних сил, зокрема вказані генерал-лейтенант Олександр Волошенко, генерал-майор Алексєєв, генерал-майор Анатолій Третьяков, полковник Лукіних, генерал-лейтенант Сергій Онищенко.

Держкомісія, як повідомляє телеканал, особливо відзначила провину місцевих органів влади, які не передбачили можливості надзвичайної ситуації. Зокрема, вказані прізвища першого заступника голови Львівської обладміністрації Олександра Сендеги, мера Львова Любоміра Буняка і керуючого справами міськвиконкому Олега Кузана.

У своїх пропозиціях держкомісія робить акцент на необхідності додаткового ресурсного забезпеченні українських ВПС, прийняття закону про авіацію і положення про демонстраційні польоти. Крім того, у висновках міститься пропозиція про створення спеціального органу нагляду за безпекою польотів.

Міністерству оборони запропонована повна переатестація усього офіцерського складу ВПС, а також визначитися з мірою відповідальності інших посадових осіб міністерства, причетних до катастрофи.

Як повідомлялося, 7 серпня Військовий суд Львівського гарнізону ухвалив рішення про утримання під вартою Третьякова і Яцюка. Екс-головнокомандуючий ВПС Віктор Стрельников і командуючий 14 авіаційним корпусом Сергій Онищенко, затримані раніше, в цей же день були звільнені з-під варти.

Пілоти - полковники Володимир Топонар і Юрій Єгоров – перебувають у цей час в госпіталі, і Генпрокуратура буде вирішувати питання про обрання запобіжного заходу для льотчиків після їх одужання.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ВСЕ ПРО КАТАСТРОФУ У ЛЬВОВІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...