Акції протесту УНА-УНСО почне вже 19 серпня

Понеділок, 19 серпня 2002, 11:19
УНА-УНСО візьме участь в осінніх акціях протесту "Україна без Кучми" і розпочне їх 19 серпня, у день 11-ї річниці створення своєї організації, повідомив у суботу в Івано-Франківську на прес-конференції голова політради УНА-УНСО Едуард Коваленко.

За його словами, долучитися до акції їм запропонували Володимир Чемерис та Юрій Луценко як її співкоординатори, і "ми з радістю прийняли цю пропозицію". Коваленко зауважив, що УНА-УНСО вимагає зміни системи влади в Україні, оскільки нинішня "дала можливість розквітати корупції, злочинності, грабунку й розкраданню держави". "А нам потрібна така система, - сказав він, - яка дозволить українцям зайняти те місце, на яке вони заслуговують". За його словами, "тоді ми будуватимемо державу, а не держава вказуватиме, що нам робити".

Другим моментом боротьби УНА-УНСО Коваленко назвав дострокові вибори президента, бо, за його словами, "треба такого президента, який би дійсно виражав волю народу". Коваленко повідомив також, що у понеділок, 19 серпня, відбудеться перше засідання організаторів акції "Україна без Кучми", після якого стане зрозуміло, які сили до неї приєднаються. За його словами, у ній уже погодились взяти участь народні депутати Тарас Чорновіл, Тарас Стецьків та інші. Він зауважив, що нині "є багато інших рухів, які хочуть зневілювати цю акцію".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування