Гірники шахти Засядька евакуйовані, є потерпілі

Понеділок, 19 серпня 2002, 12:06
Пожежа на шахті імені Засядька у Донецькій області ліквідована, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби Міністерства з надзвичайних ситуацій Ігор Кроль.

За словами Кроля, пожежа спалахнула у понеділок вранці на глибині 529 м. Пожежа почалася у 8.50 в надшахтній споруді стовбура шахти, що подає повітря. У двох підіймальних клітях знаходилися працівники.

І, як повідомив агентству оперативний черговий донецької гірничорятувальної служби, приблизно о 15.00 завершилася евакуація шахтарів. Всі 1414 гірників, що знаходилися під час пожежі під землею, виведені на поверхню.

Донецька міська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом пожежі на шахті імені Засядька. Як повідомив мер Донецька Олександр Лук'янченко, пожежа у шахті виникла через замикання кабеля, який підживлював кліті, що підіймають людей.

Як повідомлялося, пожежа на шахті імені Засядька спалахнула у понеділок вранці у надшахтній споруді стовбура, що подає повітря, на горизонті 532 м. У цей час пожежа і задимленість шахти ліквідовані.

За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій, госпіталізовано 5 гірників, які отруїлися продуктами горіння під час пожежі, їх стан здоров'я середньої важкості.

Читайте также:

НА ШАХТІ ІМЕНІ ЗАСЯДЬКА ЗНОВУ ПОЖЕЖА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування