"Україна без Кучми" готова до нового сезону революції

Понеділок, 19 серпня 2002, 18:30
Активісти акції "Україна без Кучми" закликають "четвірку" опозиційних політичних сил взяти участь у мітингу на майдані Незалежності, який вони збираються провести 16 вересня – в день 2-ої річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, повідомив співкоординатор акції Володимир Чемерис.

У інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна він зазначив, що заява з таким закликом була прийнята на нараді активістів акції в понеділок. За словами Чемериса, серед підписантів заяви – ті, хто брав активну участь в акції "Україна без Кучми", що почалася в грудні 2000 року, зокрема, народні депутати Юрій Луценко і Євген Жовтяк, Михайло Свістович, лідер Соціал-демократичної партії України Юрій Буздуган, члени УНА-УНСО Едуард Коваленко і Юрій Тима.

"Ми хочемо, щоб цей протестний мітинг став ще одним кроком в українській революції, як стала акція "Україна без Кучми" взимку 2000-2001 року", - заявив Чемерис.

За його словами, в заяві також міститься заклик "наповнити протестний рух реальним значенням", зокрема, пропонується ідея "круглого столу" між владою і опозицією, результатом якого повинно стати реформування економічної і соціально-економічної системи в країні.

Чемерис також зазначив, що підписанти заяви виступають не як представники якихсь політичних сил, а як громадяни, що брали участь в акції "Україна без Кучми".

Він також повідомив, що спільна позиція "четвірки" (Соцпартія, БЮТ, "Наша Україна", і КПУ) з приводу участі в мітингу поки не вироблена, і очікується, що буде оприлюднена 24 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...