Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АВАРІЯ НА ШАХТІ ЗАСЯДЬКА БУЛА ОРГАНІЗОВАНА СПЕЦІАЛЬНО?

Понеділок, 19 серпня 2002, 18:42
Аварія на шахті імені Засядька в понеділок може бути диверсією, повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна технічний директор шахти Іван Пожитько.

За словами Пожитька, ця версія розглядається як основна, оскільки на місці аварії "явно видні сліди людських діянь", тобто "обрізання кабеля там, де практично не буває людей".

Слідство веде слідча група Донецької міської прокуратури на чолі з прокурором міста Олександром Ольмезовим. Також, за словами Пожитька, інцидент розслідує СБУ в Донецьку.

Як повідомили агентству Інтерфакс-Україна в Донецькій обласній прокуратурі, слідство у справі про пожежу на шахті ім. Засядька розглядає всі версії і не виключає скоєння умисного злочину.

Прокуратура в цей час проводить слідчі дії для встановлення істинної причини того, що трапилося.

За даними обладміністрації, в момент займання на шахті перебувало 1680 осіб. Всі вони були виведені на поверхню вже о 14.20.

Раніше мер Донецька Олександр Лук'янченко повідомив, що пожежа на шахті виникла через замикання кабеля, який живить кліті, що підіймають людей.

***

Сорок гірників звернулися до медпункту після пожежі на шахті Засядька, 15 з них направлені в лікарню для обстеження, повідомляють в Донецькому територіальному управлінні Держнаглядохоронпраці.

В управлінні немає точних даних, що у всіх цих гірників є ознаки отруєння чадним газом. За попередньою інформацією, під час пожежі ніхто серйозно не постраждав.

Пожежа на шахті спалахнула о понеділок вранці в надшахтній споруді повітряподаючого стовбура на горизонті 532 м. Приблизно через чотири години після інциденту пожежа і задимленість шахти ліквідовані.

Читайте також:

НА ШАХТІ ІМЕНІ ЗАСЯДЬКО ЗНОВУ ПОЖЕЖА

Внаслідок пожежі на шахті Засядька є постраждалі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування