Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Убивцю" Александрова не труїли отрутою, встановила експертиза

Понеділок, 19 серпня 2002, 19:56
Юрій Вередюк, обвинувачуваний досудовим слідством у вбивстві директора телекомпанії "ТОР" (Слов'янськ Донецької області) Ігоря Александрова, помер від гострої серцево-судинної недостатності, що розвилася внаслідок повторного інфаркту міокарда.

"При дослідженні внутрішніх органів Юрія Вередюка наявність отрути, алкоголю, наркотиків і похідних від них не встановлено. Такі остаточні висновки судово-медичної експертизи", - повідомила в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна у понеділок старший помічник прокурора Донецької області Наталя Зайцева.

За її словами, у порушенні кримінальної справи за фактом смерті Вередюка відмовлено у зв'язку з відсутністю події, про що було повідомлено генеральному прокуророві України Святославу Піскуну.

Старший помічник прокурора області також заявила, що, незважаючи на смерть обвинувачуваного, прокуратура області провела додаткове розслідування кримінальної справи про убивство Александрова.

Директор телекомпанії "ТОР" Ігор Александров, що зазнав нападу, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. Прокуратура обвинуватила в убивстві Юрія Вередюка, що був виправданий 17 травня Донецьким апеляційним судом за недоведеністю участі в здійсненні злочину. Донецька прокуратура внесла касаційне подання на вирок у Верховний суд України й оскаржила це рішення суду, а через два місяці Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, що ускладнилася інфарктом міокарда.

25 липня Верховний суд України прийняв рішення направити на нове розслідування справу про убивство Ігоря Александрова. Виправдувальний вирок у стосовно Юрія Вередюка був скасований.

У тім же місяці генеральний прокурор України Святослав Піскун заявив, що слідству відомий замовник убивства журналіста і він оголошений у розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: