Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіста Бойка затримали просто так, за що й вибачилися

Середа, 21 серпня 2002, 14:31
Донецька прокуратура закрила кримінальну справу проти кореспондента "Обкому" і "України кримінальної" Володимира Бойка за відсутністю складу злочину.

Про це журналіста повідомив виконувач обов’язків прокурора міста Донецька Олег Сюсяйло.

Володимира Бойка обвинувачували в ухилянні від сплати податків. За словами Бойка, як з’ясувалося, перевірки, яка буцімто виявила несплачених податків на суму 177 тисяч, і на підставі якої було порушено кримінальну справу, взагалі не існувало. Від імені прокуратури області журналісту були висловлені вибачення.

Як запевнили Володимира Бойка у прокуратурі, щодо податківців, які чинили неправомірні дії вживаються засоби прокурорського реагування, повідомляє Інститут Масової Інформації.

Володимир Бойко заявив, що має намір добиватися відшкодування завданих йому моральних збитків через суд. "Це повинно бути прикладом для всіх, як треба захищати свої права", - підкреслив він.

Раніше Донецький апеляційний суд визнав незаконним затримання і утримання під вартою протягом 10 діб Бойка.

За словами самого журналіста, суддя, який дізнався, що справа стосовно Бойка була порушена 10 травня, а в перший раз його допитали 25 червня, назвав це "грубим порушенням норм карно-процесуального законодавства".

Читайте також:

З днем податкової Конституції, бомжі України!

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування