Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще трохи й опозиція розвалиться, вважає Табачник

Середа, 21 серпня 2002, 15:25
Структурування більшості у Верховній Раді України й активізація переговорів з цього приводу почнеться до кінця серпня - початку вересня, прогнозує член фракції Партії промисловців і підприємців України і "Трудової України", голова парламентського комітету із закордонних справ Дмитро Табачник.

Таку думку він висловив журналістам у середу, відповідаючи на питання про процес формування парламентської більшості.

За словами депутата, літні канікули "завжди гальмують активність у парламенті", і, хоч консультації про формування більшості тривали і влітку, "рівень їх обов'язковості і конкретності певною мірою пом'якшуються кліматичними умовами".

Табачник вважає, що питання про формування більшості залишається актуальним з двох причин. По-перше, існує безліч економічних законів, зокрема, у податковій сфері, прийняття яких вимагає стабільної парламентської більшості.

По-друге, останнім часом все активніше обговорюється "можливість проведення широкомасштабної політичної реформи" і "втратити таку можливість недопустимо", - переконаний депутат.

Політична реформа, підкреслив Табачник, передбачає певною мірою перерозподіл відповідальності і повноважень за склад уряду і парламенту. Це буде означати і велику контрольованість уряду парламентом.

Відповідаючи на питання журналістів про актуальність підписання політичної угоди, що пропонується фракцією "Наша Україна", Табачник сказав, що після обрання керівництва Верховної Ради представники опозиції знизили активність стосовно підписання цієї угоди.

За словами депутата, якщо створення ефективної більшості буде оформлюватися у конкретному документі, то і представники більшості, і представники опозиції "повинні піти на взаємні поступки".

"Для того, щоб система була більш стійкою і збалансованою, потрібно ділитися владою, але ділитися так, щоб ділитися не тільки владою, але і відповідальністю", - відзначив він, додавши, що якщо уряд призначається одноосібно, то це дає можливість опозиції докоряти його у неефективності.

Табачник висловив думку про те, що на сьогодні помітні тенденції виникнення "майже непереборних" протиріч в опозиційній четвірці (БЮТ, СПУ, КПУ і "Нашій Україні"). За його словами, коаліція чотирьох фракцій "зробила більше кроків, щоб розійтися, ніж для того, щоб сформувати програму спільних дій".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування