Опозиція чекає від Ющенка його підпису під вироком Кучмі

Середа, 21 серпня 2002, 17:27
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко все ще не підписав "заяву чотирьох" про початок акцій протесту з вимогою дострокових виборів президента. Про це "Українській правді" повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За словами Турчинова, "зараз головна проблема – з'ясувати формат акції". Це має відбутися у четвер, 22 серпня, коли запланована зустріч лідерів четвірки. У ній очікується участь Віктора Ющенка, якого раніше за письмовою згодою представляв Роман Безсмертний.

"Наша Україна" не дезавуювала підпис Безсмертного, але і кроків з проведення осінньої акції зроблено не було, - сказав заступник Тимошенко. - Їх аргумент у тому, що "Наша Україна" має зібратися і ухвалити рішення".

На думку Турчинова, розробляти сценарій виступу опозиція має після визначення складу учасників. В той же час він сказав, що вже зараз є принаймні кілька варіантів дій.

Відповідаючи на питання щодо прогнозу рішення Ющенка, Турчинов припустив, що лідер "Нашої України" долучиться до опозиційних сил.

На його думку, відсутність підпису Ющенка дозволить владі говорити про конструктивну і деструктивну опозицію. В той же час заступник лідера "Батьківщини" повідомив, що навіть без "Нашої України" акція з вимогою дострокових виборів президента відбуватиметься. "Просто політично переможна схема – це коли в акції беруть участь всі сили", - додав він.

Відповідаючи на питання про місце зустрічі четвірки у четвер, Турчинов сказав, що воно тримається у секреті.

"Українська правда"

Читайте також:

Другий гравець у команді опозиції – комуністи

Ще трохи й опозиція розвалиться, вважає Табачник

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...