Щоб ефективніше працювати, Кучма виділить Піскуну ще 25 слідчих

Четвер, 22 серпня 2002, 17:07
Генеральний прокурор України Святослав Піскун виступає за збільшення слідчих з особливо важливих справ Генпрокуратури з 35 до 60 чоловік.

На прес-конференції в четвер у Києві він заявив, що на даний момент у Генпрокуратурі працює 35 слідчих з особливо важливих справ і вони "настільки завантажені, що не можуть голови підняти". Зокрема, зі слів Піскуна, тільки "справу Тимошенко" ведуть три людини.

Генпрокурор повідомив, що звернувся до президента з проханням збільшити кількість слідчих на 25 чоловік і президент його підтримав.

Згідно з Конституцією України прокуратура України складає єдину систему і займається підтримкою державного обвинувачення у суді; представництвом інтересів громадянина або держави у суді у випадках, визначених законом; наглядом за дотриманням законів органами, які проводять оперативно-пошукову діяльність, дізнання і досудове слідство; наглядом за дотриманням законів при виконанні присуджень у кримінальних справах.

Відповідно до перехідних положень Основного закону, прокуратура продовжує виконувати відповідно чинним законам функцію нагляду за дотриманням і застосуванням законів і функцію попереднього слідства до введення у дію законів, які регулюють діяльність державних органів щодо контролю за дотриманням законів, і до формування системи досудового слідства і введення у дію законів, які регулюють її функціонування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування