Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко обіцяє Кучмі масові протести

П'ятниця, 23 серпня 2002, 13:03
Лідер Компартії України Петро Симоненко переконаний, що осіння акція протесту в країні буде масовою. Таку думку він висловив журналістам у п'ятницю, додавши, що за оцінками комуністів у більшості регіонів України ситуація "дуже загрозлива", "люди обурені тим реальним станом, в якому вони опинилися".

Лідер КПУ висловив надію, що в п'ятницю зустріч лідерів чотирьох фракцій (КПУ, Соцпартії, "Нашої України", Блоку Юлії Тимошенко) відбудеться, і лідери зможуть "більш конкретно і конструктивно" вести бесіду про спільну домовленість про координацію зусиль у ході вересневих акцій протесту.

За словами Симоненка, подання Генпрокуратури про дачу згоди на притягнення до відповідальності й арешт лідера БЮТ не повинно вплинути на акції протесту і участь у них комуністів, оскільки "не тільки в особі лідерів політичні сили беруть участь в акції – це громадський рух".

Він також висловив думку, що опозиційна "четвірка" повинна розуміти, що "сьогодні не можна зупинятися в постановці задач цієї акції тільки на тому, що Леонід Кучма повинен піти у відставку". "Ми повинні рухатися далі", - підкреслив лідер КПУ, додавши, що необхідно домогтися того, щоб на основі законів "дати право українському народу обирати владу, яка буде йому підконтрольна".

Лідер КПУ додав, що "якщо готується акція, вона повинна готуватися так, щоб досягнути своєї мети, а не для того, щоб посилити тиск і застосувати механізми протистояння".

Акція протесту планується на 16 вересня і приурочена до річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...