Комуністи знайшли у Ющенка провокаторів, які хочуть третього терміну Кучми

П'ятниця, 23 серпня 2002, 13:20
Лідер Компартії України Петро Симоненко вважає, що подання фракції "Наша Україна" про неконституційність балотування Леоніда Кучми на ще один термін, спровокує Конституційний суд на позитивну відповідь.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві, відповідаючи на питання про збір фракцією "Наша Україна" підписів під поданням до КС про можливість балотування Кучми на третій термін.

"Я хотів би, щоб кожний, хто подає такі заяви, розумів, що саме їх заява приведе до того, що КС розгляне її і ухвалить рішення, що президент має право брати участь у виборах на третій термін", - сказав Симоненко. "Така заява більш провокаційна для того, щоб задовольнити потреби президента", - відзначив він.

Симоненко вважає, що направлення такого подання до КС може свідчити про те, що частина правих сил (що входять до блоку "Наша Україна") може не приймати активної участі у вересневих акціях протесту.

Він додав, що цією заявою надається можливість "підконтрольному президенту КС" зробити висновок про те, що Кучма може брати участь у президентських виборах 2004 року.

Як повідомлялося, фракція "Наша Україна" підготувала подання до Конституційного суду України про можливість балотування на третій термін президента України Леоніда Кучми. На думку "Нашої України", на Банковій розробляється сценарій "Третій термін Кучми".

Юристи з адміністрації президента можуть використати той факт, згідно з яким за Конституцією громадянин України може займати президентську посаду не більш двох термінів поспіль. Однак, відзначає прес-служба, основний закон України був затверджений у 1996 році, таким чином, нинішній термін президента можна розглядати як перший. "Наша Україна" вважає, що в 2004 році закінчується другий термін президентства Кучми, тому він не може більше балотуватися на цю посаду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування