В президентському таборі слова Кучми вже називають "історичною подією"

Субота, 24 серпня 2002, 22:36
Шанси, що ініціативи президента будуть підтримані парламентом, безумовно є, вважає співголова депутатської групи "Народовладдя" Олег Беспалов. Достатньо багато парламентарів є прибічниками пропорційної системи та збільшення повноважень Верховної Ради, сказав він в інтерв'ю УНІАН.

Беспалов припускає, що аналітики президента "прорахували те, що така заява може бути внесена кимось іншим, скажімо опозицією, і прорахували, що багато хто це підтримає. Адміністрація президента вирішила не випускати ініціативи".

Сам Беспалов – прибічник діючої системи, і навіть висловлюється за те, щоб в Україні була виключно мажоритарна система виборів.

Член фракції "Регіони України" Валерій Коновалюк переконаний, що в парламенті більшістю буде підписано політичну угоду, яка відображатиме ініціативи президента.

Коновалюк зазначив, що це створить умови для створення парламентської більшості.

Він назвав ініціативу президента "історичною подією". Коновалюк схвалює ініціативу президента і вважає, що це поліпшить умови формування державної влади.

Суть пропозицій президента України полягає в необхідності створення політичної більшості, яка готова взяти на себе відповідальність, вважає народний депутат, член фракції НДП Людмила Супрун.

В інтерв'ю УНІАН вона зауважила, що тоді буде зрозуміло, на кому лежить відповідальність за ситуацію в державі. На думку Супрун, одним із методів досягнення "цього демократичного результату" є внесення змін до Конституції.

Щодо створення коаліційного уряду, на думку Супрун, будь-який уряд буде працювати лише тоді, коли буде прийнятий закон "Про Кабінет Міністрів", коли буде посилена роль парламентських груп і фракцій – "лише тоді є сенс в коаліційному уряді".

Читайте також:

Собі в наступники Кучма обрав… англійську королеву

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...