Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БІЛЬШІСТЬ У ПАРЛАМЕНТІ ВЖЕ СТВОРЕНА - ЗАДОРОЖНИЙ

Вівторок, 27 серпня 2002, 18:05
Постійний представник президента України у Верховній Раді Олександр Задорожний вважає, що глава держави Леонід Кучма може підтримати ініціативу щодо створення коаліційного уряду, запропоновану парламентською більшістю ще до внесення відповідних змін до Конституції.

Таку думку він висловив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, коментуючи суботнє звернення до народу президента Кучми та його ініціативи щодо реформування політичної системи у країні.

"Варіант у Верховної Ради перевірити серйозність намірів президента є", - сказав Задорожний, додавши, що "законодавчих обмежень для цього немає".

Він також не виключив, того, що "на чолі коаліційного уряду може залишитися той же самий прем'єр". На його думку, процеси які тривали у Верховній Раді у квітні-травні цього року, свідчать про те, що "кандидатура Віктора Ющенка може не отримати необхідної кількості голосів".

За словами Задорожного, те, яким чином буде тривати цей процес, значною мірою залежить від реакції Верховної Ради на ініціативу президента. Є декілька варіантів розвитку подій, найкращий з яких, на думку депутата, - внесення узгодженого законопроекту, який підтримають 226 народних депутатів.

Говорячи про парламентську більшість, Задорожний зазначив, що вона "фактично" вже створена. За його словами, до неї ввійшли фракції, сформовані на базі "Єдиної України", групи "Демократичні ініціативи", "Європейський вибір", і "Народовладдя".

До більшості також приєдналися троє народних депутатів, які під час 1-ї сесії Верховної Ради 4-го скликання входили до фракції "Наша Україна", а також двоє новообраних депутатів - Нестор Шуфрич і Віктор Драчевський. Таким чином, зі слів Задорожнього, на сьогодні у більшість входять 231 народний депутат.

Задорожний також нагадав, що 12 липня 2002 року, в останній день роботи 1-ї сесії Верховної Ради, більшість "фактично була сформована, хоч про це формально заявлено не було".

За словами Задорожного, питання формування більшості буде першим, яке повинне розглядатися 30 серпня на координаційній раді фракцій і груп, які збираються створити таку більшість.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування