У перший день всі апеляційні клопотання Фельдмана Феміда відхилила

Вівторок, 27 серпня 2002, 19:23
27 серпня в апеляційному суді Луганської області розпочався розгляд апеляції Бориса Фельдмана на вирок місцевого суду Артемівського району міста Луганська. Згідно з вироком віце-президент КАБ "Слов'янський" був засуджений до 9 років позбавлення волі.

Головне клопотання підсудного - про призначення попереднього слухання з наступним проведенням судового слідства судом протягом дня так і не було розглянуто. Не було прийнято до розгляду клопотання захисників Фельдмана, адвокатів Агєєва, Федура та Приходька про негайну зміну запобіжного заходу. Нагадаємо, що ще 30 травня цього року Судова палата у кримінальних справах Верховного Суду України ухвалила, що перебування Бориса Фельдмана під вартою з 13 березня 2001р не має під собою жодних законних підстав.

Клопотання Фельдмана про відвід представників прокуратури, які підтримували державне звинувачення, через їхню особисту зацікавленість у результаті розгляду справи, було судом відхилено.

Також без задоволення залишилося клопотання підсудного про застосування при провадженні судочинства державної мови. Останнє мотивувалося тим, що ведення процесу російською мовою буде більше відповідати інтересам підсудного, аніж послідовне дотримання вимог ст. 10 Конституції України.

Протягом дня було заслухано клопотання підсудного, якого суддя Запорожченко, яка головувала під час засідання, постійно називала "засудженим", плутаючи при цьому статті інкримінованого Фельдману злочину. Так, суддею помилково було оголошено, що Фельдман звинувачується у здійсненні злочину, передбаченому ст. 367 КК України - "службова недбалість". Плуталася суддя й у найменуванні наданих документів - апеляцію Фельдмана головуюча називала то апеляційною скаргою, то касаційною скаргою.

Спостерігати за перебігом процесу прибула велика група журналістів та представників вкладників банку. Проте для проведення слухання була виділена щонайменша зала апеляційного суду, причому всі місця у залі зразу ж намагалися зайняти невідомі особи у цивільному.

Слухання у справі Бориса Фельдмана буде продовжено 28 серпня.

Українська Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...