На засіданні Кабміну Кучма має намір відлагодити свою "вертикаль влади"

Середа, 28 серпня 2002, 11:00
У середу на засіданні уряду України із запланованою участю президента України Леоніда Кучми і голови Верховної Ради Володимира Литвина буде розглянуте питання взаємодії і співробітництва законодавчої і виконавчої гілок влади.

Як заявив напередодні у вівторок прем'єр-міністр Анатолій Кінах, питання взаємодії виконавчої і законодавчої гілок влади буде розглядатися "у контексті необхідності прийняття системних і професійних дій для формування сучасної інфраструктури економіки у всіх її напрямах".

У цей час, відзначив Кінах, Україна вийшла на етап "мікрохірургії економіки", коли сучасна інфраструктура економіки країни повинна формуватися за рахунок системних і професійних дій. За словами прем'єра, досягнення результату за всіма показниками розвитку економіки країни, а також підвищення добробуту громадян України можливо тільки на підставі конструктивної взаємодії законодавчої і виконавчої гілок влади - "президент, парламент, уряд і вся вертикаль влади України".

У зв'язку з цим прем'єр висловив сподівання, що намір українського уряду підвищити рівень взаємодії і співробітництва законодавчої і виконавчої гілок влади буде "сприйнятий, зокрема, й українським суспільством, як основа для формування ефективного бюджету на 2003 рік, а також для підвищення всіх показників розвитку держави".

Згідно з попереднім порядком денним, на засіданні також намічено розглянути, зокрема, заходи щодо забезпечення внутрішнього ринку цукром і захисту його від несанкціонованого імпорту, проект постанови уряду про затвердження програми розвитку державної системи використання повітряного простору України на 2002-2006 роки.

Планується також затвердити порядок здійснення контролю за оборотом спирту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування