Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До "кращого життя" Кучма приведе країну ривком

Середа, 28 серпня 2002, 13:12
Президент України Леонід Кучма закликав створити більшість у Верховній Раді, яка разом з урядом візьме на себе солідарну відповідальність за розвиток країни.

Як повідомила прес-секретар глави держави Олена Громницька, виступаючи у середу на засіданні уряду України, в якому взяв участь також голова парламенту Володимир Литвин, Кучма заявив: "Без побудови роботи Кабінету Міністрів з парламентом, без солідарної відповідальності ми будемо і далі топтатися на місці".

Президент підкреслив, що "ідеологічна основа" для створення більшості у парламенті існує.

Кучма заявив, що ця більшість повинна взяти участь у розробці проекту політичної реформи у країні, і звернувся до Литвина із закликом співробітничати з урядом у цьому питанні.

Глава держави нагадав, що буде створена робоча група, про яку йшлося у його зверненні з нагоди Дня Незалежності України, яка розробить проект політичної реформи. До неї ввійдуть представники уряду, адміністрації президента, народні депутати, вчені.

За словами Кучми, проект політичної реформи "буде винесений на обговорення. "І ми виберемо те, що нас найбільше влаштує", - відзначив він.

У зв'язку з цим президент зазначив, що парламенту доведеться ухвалювати "серйозні рішення". При цьому, за його словами, ці рішення "не завжди будуть відповідати перевагам політичних сил, однак рішення необхідно приймати, не виходячи з переваг", а для поліпшення ситуації у країні, передала його слова Громницька.

Ці рішення, за словами глави держави, повинні привести "до ривка" в економічному розвитку країни і поліпшення життя людей.

"Тому давайте ми від взаємних звинувачень перейдемо до нормальної роботи", - сказав Кучма, зазначивши, що "якщо знов будуть рукопашні бої, як це було багато років тому, то нічого путнього не вийде".

"А те, що серйозне політичне рішення (зміна Конституції) доведеться приймати на рівні парламенту те, що не завжди вони (рішення) будуть працювати на імідж тієї або іншої політичної сили - це зрозуміло, оскільки рішення треба іноді приймати і не популярні. Ймовірно для того, щоб через рік-два зробити якийсь ривок в економіці, і вирішувати ті складні проблеми, які у нас сьогодні є - зарплата медиків, освіта, пенсійне забезпечення", - сказав президент.

На засіданні уряду у середу були присутнім, зокрема, постійний представник президента у парламенті Олександр Задорожний, лідер Компартії Петро Симоненко, вповноважені представники фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова, депутатської групи "Аграрії України" Катерина Ващук, групи "Європейський вибір" Володимир Піхота, лідер депутатської групи "Народовладдя" Богдан Губський, представник фракції СДПУ(О) Михайло Папієв, а також керівники парламентських комітетів, зокрема, з питань культури і духовності - Лесь Танюк, з закордонних справ Дмитро Табачник, з питань аграрної політики і земельних відносин Іван Томіч, з питань фінансів і банківської діяльності Сергій Буряк.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування