Кінах і Литвин тепер одне ціле?

Середа, 28 серпня 2002, 13:23
Уряд України визначив одним із головних пріоритетів своєї діяльності розширення бази співпраці з парламентом для сприяння формуванню спільних механізмів впровадження державної політики.

Про це заявив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах у середу на засіданні Кабінету Міністрів, в якому брали участь президент Леонід Кучма і голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Як відзначив прем'єр, досягнення цієї мети вимагає розробки механізму взаємодії уряду й парламенту "на якісно новому рівні з урахуванням, як сучасних реалій, так і динаміки політичних процесів".

"Ефективний механізм взаємодії Кабінету Міністрів і Верховної Ради є на наш погляд обов'язковою умовою для досягнення політичної стабільності і стійкого соціально-економічного розвитку держави, створення клімату довіри суспільства до влади, забезпечення прозорого і відкритого для зворотного зв'язку з громадськістю державного управління", - сказав Кінах.

Крім того, уряд України сприймає задачі, поставлені Кучмою щодо реформування політичної системи країни, як частину конституційної реформи, заявив Кінах.

Він зазначив, що Кабмін бачить свої задачі у "використанні всього надбаного позитивного досвіду у спільній діяльності з Верховною Радою України".

За словами Кінаха, основними завданнями влади є, як відзначив президент, критерії, за якими народ оцінює ефективність діяльності цієї влади і державної соціально-економічної політики. "Це, насамперед, - боротьба з бідністю, доступна медична допомога, пенсійна реформа, якісна освіта, незалежно від достатку", - відзначив він.

"Поступове розв'язання вищезгаданих загальнодержавних проблем можливе тільки за умови створення ефективної системи державного управління, яка б відповідала стандартам демократичної правової держави, національним структурним, економічним, політичним пріоритетам", вважає Кінах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування