Журналісту Бойку відмовлено у поверненні документів

Четвер, 29 серпня 2002, 10:28
28 серпня суддя місцевого суду Ворошиловського району Донецька Ірина Бухтіярова відмовила журналістові Володимиру Бойку в задоволенні скарги на бездіяльність прокурора міста Донецька. Скарга була заявлена у зв’язку з тим, що прокуратура ігнорує вимоги Бойка повернути вилучені під час обшуку документи, або хоча б надати їхні копії.

Заступник прокурора Донецька Сакун на судовому засіданні пояснив, що всі вилучені у Бойка податковою міліцією документи долучені як речові докази до матеріалів кримінальної справи, яка була порушена прокуратурою проти журналіста по звинуваченню у несплаті податків.

Сакун попросив скаргу Бойка відхилити, оскільки, хоч кримінальну справу й закрито через відсутність складу злочину, не виключається, що Генеральна прокуратура з цим не погодиться і провадження в справі буде продовжено. Аргумент, що в будь-якому випадку відповідно до вимог частини 2 статті 80 Кримінально-процесуального кодексу йому мають бути негайно видані копії документів, суд не прийняв. "У даному випадку, бездіяльність прокурора міста Донецька, що може бути оскаржене у суді у порядку глав 31-А ГПК України, судом не розглядається", - вирішив суд.


Як заявив Бойко, на судове рішення буде подана апеляційна скарга, а до прокуратури й податкової міліції міста буде заявлено позов про відшкодування моральної шкоди, заподіяної незаконним утримуванням його документів та ігноруванням вимог закону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування