Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нас чекає ще один референдум від Кучми?

Четвер, 29 серпня 2002, 13:05
Лідер депутатської групи Верховної Ради "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш не виключає, що в Україні буде проведений референдум про можливість переходу до парламентсько-президентської системи влади.

Про це депутат заявив у прямому ефірі програми "Підсумки" на каналі УТ-1 у середу.

"Це найкращий шлях, але я мав на увазі не те, що президент буде ініціювати цей референдум, а він відбудеться відповідно до перехідних положень Конституції, коли законопроект про внесення змін до Конституції буде розглянутий у парламенті, освячений висновком Конституційного суду, проголосований 300 голосами і направлений на затвердження всеукраїнським референдумом", - сказав Гавриш.

Раніше депутат заявляв, що над проектом політичної реформи повинна працювати конституційна комісія, "яка буде затверджена указом президента".

Як повідомлялося, у своєму зверненні до українського народу з нагоди 11-ї річниці незалежності України увечері 24 серпня президент Леонід Кучма висловив переконання, що країні необхідно перейти від президентсько-парламентської політичної системи до парламентсько-президентської республіки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування