ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ВИЙТИ НА МІТИНГ 16 ВЕРЕСНЯ, ЯКЩО ПОСПРИЯЄ ВЛАДА

Четвер, 29 серпня 2002, 13:54
Лідер блоку "Наша України" Віктор Ющенко візьме участь в акціях опозиції у випадку, якщо влада і далі ігноруватиме вимоги "Нашої України". Про це він повідомив у четвер на прес-конференції у Києві, яка відбулася після його зустрічі з Кучмою.

"Якщо влада залишатиметься без діалогу, і для цього буде треба акція 16 вересня - я буду 16-го там [на мітингу антипрезидентських сил]", - сказав Ющенко.

"Наша поведінка буде адекватною до поведінки української влади", - сказав лідер "Нашої України". З його слів, у блоку є "політичне рішення за логікою політичного процесу": якщо влада погодиться на діалог, то буде задіяний один варіант, якщо не погодиться - то інший, включаючи "крайній варіант з формами протесту". Ющенко додав, що, якщо "буде потреба, то закличемо громадян вийти на вулицю".

Вимогами "Нашої України", за словами Ющенка, є створення парламентської більшості демократичними силами без тиску з боку адміністрації президента та формування цією більшість коаліційного уряду. Ющенко наголосив, що у парламенті "немає дефіциту демократичних сил". "Але адміністрація президента і її глава повинні зрозуміти, що парламент – це не філія СДПУ(О)", - сказав він.

Відповідаючи на питання, якому сценарію формування більшості – за Віктором Ющенком чи за Віктором Медведчуком – віддає перевагу президент, лідер "Нашої України" з посмішкою сказав: "Звичайно, Віктора Ющенка".

Водночас він не виключає, що силовий характер створення більшості міг бути санкціонований Леонідом Кучмою. "Якщо рішення помилкові, то від них не пізно відмовитися", - сказав у зв'язку з цим він.

Відповідаючи на питання журналістів, про те, чи вимагає "Наша Україна" відставки Віктора Медведчука, Ющенко зазначив, що під час розмови з президентом декілька разів наголошував, що глава адміністрації повинен виконувати функції, які входять до сфери його компетенції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...