Податківцям був потрібен не Федур, а його джип

Четвер, 29 серпня 2002, 20:31
Факт затримання адвоката Бориса Фельдмана Андрія Федура, яке мало місце у середу у місті Луганську, Державна податкова адміністрація України розцінює, як "свідоме нагнітання ажіотажу довкола апеляційного розгляду "справи Фельдмана", а також спробу уникнути пояснень про зв’язок між адвокатом Андрієм Федуром і особою, заарештованою за рішенням суду.

У повідомленні ДПАУ, яке було поширене у четвер із приводу затримання Федура, зазначено, що "насправді працівники міліції затримували не адвоката Федура, а автомобіль, який перебував під арештом та в розшуку".

"28 серпня 2002 року в Луганську працівниками ДАІ було затримано автомобіль Jeep Grand Cherokee, законним власником якого є громадянин К., проти якого 9 квітня 2002 року податковою міліцією м. Києва було порушено кримінальну справу за ухилення від сплати податків та відмивання грошей.

Наразі громадянин К. за рішенням суду перебуває під вартою, а на його автомобіль накладено арешт. У ДАІ МВС України ще у квітні цього року на зазначений автомобіль заведено картку арешту, і він оголошений у розшук", - такі причини дій своїх співробітників наводить ДПАУ.

Під час затримання авто "за його кермом перебував Федур". "Йому запропонували надати документи на право управління автомобілем та пояснити обставини використання автотранспортного засобу, на який накладено арешт і який перебуває у розшуку", зазначено у повідомленні.

"Працівники податкової міліції, які прибули на повідомлення працівників ДАІ про затримання заарештованого автомобіля, надали адвокату відповідну постанову слідчого. Проте, пан Федур безапеляційно заявив, що "це провокація з боку податківців", інформує ДПАУ.

"Викликає принаймні подив, що кваліфікований адвокат, яким, напевне, вважає себе пан Федур, перешкоджав співробітникам ДАІ та податкової міліції здійснювати передбачені чинним законодавством дії, що не сумісно зі статусом адвоката. Таким чином, Федур штучно роздмухує скандал довкола цілком правомірних дій працівників правоохоронних органів, ніяким чином не пов’язаних із його професійною діяльністю як адвоката", - зазначено в офіційному повідомленні Державної податкової адміністрації України.

Читайте також:

Андрій Федур хоче судитися з податковою Луганської області

Суд відмовився випустити Фельдмана з-за ґрат

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування