Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейський Союз допоможе Україні вступити до СОТ

П'ятниця, 30 серпня 2002, 11:39
На зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, що починається у п'ятницю, буде обговорено відносини Європейського союзу з Україною, Білоруссю та Молдовою.

Представники ЄС хочуть розробити індивідуальний підхід до України, Білорусі й Молдови. Раніше Євросоюз, говорячи про відносини з майбутніми сусідами, не уточнював, що Київ співпрацює з ЄС значно активніше, ніж Мінськ і Кишинів.

Посол Данії при ЄС Поул Скітте Крістофферсен сказав у четвер у Брюсселі, що в Євросоюзі розуміють, наскільки різними є Україна, Білорусь і Молдова. Дипломат зазначив, що нині з цих трьох країн Брюссель реально співпрацює тільки з Україною. Однак, судячи з його слів, і з Києвом ЄС не має такої розвинутої співпраці, як з іншими сусідами - країнами Середземномор"я, Балканами, Туреччиною, Росією.

На зустрічі в Ельсінорі міністри закордонних справ ЄС розглянуть, як Євросоюз може розвинути торговельну співпрацю з Києвом, Мінськом і Кишиневом та допомогти їм вступити до Світової організації торгівлі.

За словами посла Крістофферсена, глави зовнішньополітичних відомств ЄС також обговорять контроль на кордонах України, Білорусі й Молдови та прикордонну співпрацю Євросоюзу з цими країнами. Представники ЄС не очікують підписання в Ельсінорі важливих угод. Водночас зустріч розглядають як черговий етап на шляху до розширення Євросоюзу.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування