Нова система "Рада" коштувала платникам податків майже мільйон доларів

П'ятниця, 30 серпня 2002, 13:18
У понеділок журналісти познайомляться із роботою нової системи "Рада-3 ", що встановлена у сесійному залі парламенту, повідомили УП в прес-службі законодавчого органу.

Того ж дня, за годину до початку традиційної прес-конференції спікера парламенту Володимира Литвина, яка відбудеться у сесійному залі Верховної Ради, журналістам продемонструють підготовлений для них прес-центр.

На третьому поверсі в кулуарах парламенту поруч із ложею преси встановлені комп'ютери з доступом до деяких ресурсів Верховної Ради. Тут же розташовані інтернет-кіоски і роз'єми для підключення портативної офісної техніки.

Напередодні, в п'ятницю, студенти і школярі з усіх регіонів України вже випробували нову систему інформаційного забезпечення роботи народних депутатів "Рада-3".

На імпровізованому сесійному засіданні під керівництвом голови Верховної Ради України Володимира Литвина, українські студенти і школярі, члени Малої академії наук, переможці олімпіад спробували працювати в режимі сесійного засідання з новою системою, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коментуючи після засідання роботу нової системи, директор Інституту проблем математичних машин і систем - член-кореспондент НАН України Анатолій Морозов підкреслив, що нова система складна, але проста для роботи депутата.

Народному депутату вистачить 10 хвилин для того, щоб навчитися працювати з цією системою, вважають розробники.

За його словами, вартість цієї системи становить 4,5 млн. грн., в тому числі вартість техніки - 3,9 млн. грн.

До нової системи входить кольорове табло, що встановлене у сесійному залі, крім того, система оснащена великим інформаційним ресурсом, депутати зможуть зі свого робочого місця користуватися внутрішньою інформаційною базою Верховної Ради, працювати з документами, законопроектами, а також проектами постанов.

Система дозволяє контролювати процес голосування, давати оголошення персонально для народних депутатів - членів певної фракції.

Система у сесійному залі не має доступу до глобальної інформаційної мережі, щоб виключити будь-яке зовнішнє втручання, в тому числі і у процес голосування народних депутатів.

Однак в холі Верховної Ради встановлено два Інтернет-кіоски. Вартість однієї хвилини в бізнес-час становить 6 копійок і однієї хвилини в не бізнес-час 3 копійки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування