КУЧМА ПРОВІВ ОГЛЯД ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ БІЛЬШОСТІ і призначив відповідального

П'ятниця, 30 серпня 2002, 17:29
Президент Леонід Кучма на зустрічі в п'ятницю з лідерами дев'яти фракцій парламенту обговорив питання створення більшості у Верховній Раді.

Як повідомив "Українській правді" лідер групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш, у ході зустрічі було прийнято рішення про створення координаційного органу на чолі з депутатом Карповим, який займатиметься "як ідеологією процесу, так і створенням необхідних інструментів і механізмів" формування більшості.

Гавриш негативно відповів на питання про те, що президент чекає створення більшості на базі 9 фракцій, лідери яких були в п'ятницю на Банковій. За його словами, вісім із цих фракцій, крім "Демократичних ініціатив", вже підписали договір про створення більшості. Саме тому Леонід Кучма зустрічався з ними "як з ядром, з яким можна вести переговори".

За словами Гавриша, Кучма заявив, що формувати більшість на базі тільки цих фракцій було б невиправдано. Президент також особливо відзначив необхідність "обов'язкової участі" в переговорному процесі зі створення більшості представників "Нашої України".

Лідер "Демініціатив" вважає, що таке зауваження президента - наслідок зустрічі Ющенка з Кучмою у четвер, а також свідчить про визнання фракції "Наша Україна".

На думку Гавриша, в даному питанні необхідно перейти до "публічної дискусії" щодо більшості, зокрема, в сесійній залі.

"У понеділок будуть запрошені інші керівники фракцій, будуть сформульовані організаційні й ідеологічні принципи можливості створення такої більшості, і буде організований "круглий стіл", який повинен привести до результату (створення більшості)", - відзначив він.

Представник фракції СДПУ(О) Михайло Папієв повідомив, що ініціаторами створення ради, яка формуватиме парламентську більшість, виступила фракція СДПУ(О).

Папієв пообіцяв, що уже в понеділок чи вівторок "будуть відчутні" результати роботи цієї ради.

На зустрічі з президентом в п'ятницю були представники фракцій Аграрної партії, "Регіонів України", "Трудової України" і ПППУ, НДП, "Демініциатів", СДПУ(О), "Європейського вибору", "Народного вибору", "Народовладдя". Лідери фракцій та груп підписали протокол про утворення координаційної ради. Представники інших фракцій на зустріч запрошені не були.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування