Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не входить в клани і тому не боїться парламентського заколоту

Субота, 31 серпня 2002, 16:28
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин спокійно ставиться до можливості своєї відставки. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у суботу.

"Сила моя в тому, що я не належу до жодної політичної структури, до жодного клану. Головне, що я не боюся ніяких змін", - заявив Литвин, коментуючи на прохання журналістів інтерв'ю постійного представника президента у Верховній Раді Олександра Задорожного в газеті "Дзеркало тижня".

Спікер також додав, що буде діяти надалі так само, як діяв раніше.

За словами Литвина, те, що було зроблено ним як главою Верховної Ради за 2 місяці роботи "багатьом потрібні були б роки для того, щоб зробити те, щоб парламент ставав парламентом".

"Я до всього дуже спокійно ставлюся і ні з чого ніколи не робив і не буду робити трагедії", - сказав спікер.

В інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" постпред Леоніда Кучми у Верховній Раді Олександр Задорожний зазначив, що "в окремих депутатів є бажання" переобрати керівництво парламенту. "Наприклад, депутатська група "Демократичні ініціативи" своє входження до більшості ще в липні, коли обговорювалося це питання, обумовила можливістю постановки питання про свою участь у керівництві парламенту".

***

Литвин також вважає, що відкриття сесії парламенту повинно бути подією в житті країни і тому необхідно "закласти якісь традиції відкриття сесії". Литвин підкреслив, що "початок сесії буде нормальним".

Спікер також нагадав про те, що в проекті порядку денного роботи другої сесії понад 500 законопроектів, які необхідно розглянути.

Також депутатам в ході другої сесії необхідно буде прийняти Податковий кодекс, а також бюджет на наступний рік.

Як сказав Литвин, "це повинен бути бюджет не виживання, а розвитку".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування