"КУЧМІСТИ" ЗАХИЩАЮТЬ ПАТРОНА ВІД УЛЬТИМАТУМІВ ЮЩЕНКА

Субота, 31 серпня 2002, 18:49
Лідери шести парламентських партій заявляють про необхідність налагодження конструктивної співпраці всіх гілок влади в Україні.

Така співпраця є також необхідною умовою проведення політичної реформи, ініційованої президентом України Леонідом Кучмою у зверненні до народу у День незалежності, буде гарантувати соціальну стабільність у країні, йдеться у заяві лідерів Аграрної партії, Народно-демократичної партії, Партії промисловців і підприємців, Партії Регіонів, Соціал-демократичної партії (об'єднаної) і "Трудової України".

Лідери шести партій заявляють про свою підтримку ініціатив президента і готовності до такої співпраці.

Проект такої реформи, на думку авторів заяви, може бути узгоджений у ході переговорів між президентом і парламентською більшістю, з урахуванням думки парламентської меншості. Безумовно, такі переговори повинні вестися в дусі взаємної поваги і без висунення ультимативних вимог будь-якої сторони.

Автори заяви у зв'язку з цим критикують вимогу блоку "Наша Україна" формувати парламентську більшість виключно на базі "Нашої України" і що формування уряду повинно пройти на основі лідера парламентських виборів. "Наша Україна" фактично вимагає від президента протизаконного, антиконституційного тиску на Верховну Раду в їх інтересах, відмічають лідери партій.

Вони впевненні, що демократична більшість повинна бути створена "тільки шляхом переговорів і компромісу, а не політичного шантажу". "Тільки таким чином можна створити не ситуативне, а постійну більшість, здатну сформувати дієздатний коаліційний уряд", - йдеться у документі.

Лідери партій також висловлюють впевненість у тому, що багато представників "Нашої України" ввійдуть до складу парламентської більшості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування