Від своїх повноважень Кучма не відмовиться - Задорожний

Субота, 31 серпня 2002, 20:06
Повноважний представник президента Кучми у Верховній Раді України Олександр Задорожний вважає, що "для президента парламентсько-президентська республіка передусім означає коаліційний уряд".

Про це Задорожний говорив в інтерв'ю тижневику "Дзеркало Тижня". На думку повпреда, щоб коаліційний уряд "був створений, за тих конституційних повноважень, які є у голови держави сьогодні, досить його доброї волі". "І це вже було у 2000 році", - нагадав Задорожний.

На його думку, зараз у парламенті "є як мінімум три досить підготовлених товариша, які бачать себе главою уряду" - "Віктор Андрійович (Ющенко - УП), Сергій Леонідович (Тігіпко - УП) і Петро Миколайович (Симоненко - УП).

Задорожний також зазначив, що на його думку, Кучма заговорив про політичну реформу тому, що "опозиційні сили у парламенті взяли на озброєння ідею переходу до парламентсько-президентської республіки. Президент побачив, що є можливість, вирішити проблему взаємодії влади, посприяти випущенню пари, що назбиралася у взаємостосунках з опозицією, і вирішити цілий ряд соціальних питань. У тому числі і запобігання осінньому наступу опозиції", - відзначив повпред.

На його думку також "наївно" "вважати, що президент відмовиться від усіх своїх повноважень". "Адже саме те, що він є найсильнішим політичним гравцем, і дозволяє йому одним досить успішним кроком вирішити масу питань", - сказав він.

Задорожний також повідомив, що до робочої групи з розробки законодавчої основи для переходу до парламентсько-президентської республіки комуністи "делегували" членів своєї фракції Сіренка, Симоненка і Крючкова.

Представник президента у парламенті також поділився міркуванням, що не бачить "в Україні жодного громадянина, гідного того, щоб передати йому стерно правління країною. Ну, немає у нас лідера всенародної довіри, чия фігура здатна консолідувати, а не роз'єднати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування