Навіщо Кучма зранку ходив до парламенту?

Вівторок, 10 вересня 2002, 10:22
Президент України Леонід Кучма у вівторок вранці зненацька з'явився у сесійній залі Верховної Ради. У парламенті цей день присвячений уряду та питанням подолання бідності.

Появи Кучми у парламенті ніхто не очікував, оскільки за годину запланована його присутність на Всеукраїнській нараді з питань місцевого самоврядування.

Крім того, на засідання Верховної Ради прийшов глава адміністрації президента Віктор Медведчук, а також прем'єр-міністр Анатолій Кінах й уряд у повному складі.

У ході сесії суддя Конституційного суду Павло Ткачук, що обраний на посаду судді КС 11 липня поточного року, прийняв присягу судді КС.

Як потім повідомив Литвин, відповідно до закону про конституційний суд, суддя КС обіймає посаду після прийняття присяги. При цьому повинен бути присутній президент України і прем'єр-міністр.

Пізніше, за словами Литвина, після того, як Ткачук прийняв присягу, президент України Леонід Кучма залишив Верховну Раду. Депутати перейшли до розгляду порядку денного.

Представники фракції "Наша Україна" біля ложі уряду у сесійній залі розгорнули плакат з гаслом "Ні російсько-українському газовому консорціуму", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування