Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб себе не скомпрометувати, міліція 16 вересня буде діяти "суворо" в рамках закону

Вівторок, 10 вересня 2002, 10:29
У зв'язку із запланованими опозицією на 16 вересня акціями протесту Міністерство внутрішніх справ України нагадує, що "законне право громадян на вільне виявлення своїх політичних поглядів може і повинне реалізовуватися лише відповідно до чинного законодавства".

"Враховуючи досвід попередніх років, звертаємо увагу на можливі негативні наслідки масових акцій для громадського порядку, безпеки людей", йдеться у заяві МВС, поширеній Центром громадських зв'язків у вівторок.

Працівники міліції закликають "співвітчизників виявляти стриманість, взаємоповагу, не порушувати громадський порядок, не піддаватися на провокації екстремістськи налаштованих осіб".

У зв'язку з наміром розпочати широкомасштабні акції з метою зміни існуючої влади лідери кількох політичних партій та блоків "не гребують відвертою брехнею, інсинуаціями на адресу законної влади, у тому числі правоохоронних органів", йдеться у зверненні.

"Водночас будь-які законні дії органів внутрішніх справ щодо припинення порушень громадського порядку, перевірки діяльності певних комерційних структур, розслідування деяких правопорушень трактуються як свавілля з боку міліції й навіть виконання нею чиїхось політичних замовлень" – зазначають автори звернення.

У відповідь на "спроби скомпрометувати міліцію" силове відомство заявляє, що "органи внутрішніх справ діють і будуть діяти суворо в рамках Конституції, законів України, Присяги на вірність українському народові".

"Міністерство внутрішніх справ України покладається на ваше прагнення зберегти в Україні політичну стабільність, громадянський мир та злагоду", повідомляє Центр громадських зв'язків МВС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...