Томенко не дасть Кучмі ліквідувати Нацраду

Вівторок, 10 вересня 2002, 11:31
Комітет Верховної Ради зі свободи слова ініціюватиме обрання голови Нацради з питань телерадіомовлення на сесії парламенту, якщо протягом найближчих двох тижнів президент та спікер не узгодять кандидатуру на цю посаду.

Про це повідомив "Українській правді" голова комітету Микола Томенко. За його словами, позиція президента полягає у тому, щоб "не чіпати Холода", в той час, коли він є нелегітимним головою Нацради, оскільки спікер відкликав згоду щодо його призначення. Таким чином, робота Нацради заблокована, зазначив Томенко.

На думку голови комітету, в цих умовах "телерадіоорганізації почнуть скаржитися на повний "беспрєдєл". І частину повноважень з ліцензування буде передано Держкомінформу та Держкомзв'язку". "За цією схемою Нацрада буде фактично ліквідована", - зазначив депутат.

Щоб запобігти цьому, парламент у сесійній залі може самостійно обрати голову Нацради серед чинних членів цього органу. Реалізувати цю схему дозволяє стаття 12 Закону "Про Нацраду", зазначив Томенко. Він буде пропонувати Верховній Раді зробити це, якщо до наступного сесійного тижня Леонід Кучма не узгодить з Володимиром Литвином кандидатуру на посаду голови, яка буде запропонована для обрання членам цього органу.

За прогнозом Томенка найбільш реальними кандидатами є Олександр Мартиненко, з президентської квоти, та Віктор Понеділко з парламентської.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування