Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧАТ-ІНТЕРВ'Ю З ВІКТОРОМ ЮЩЕНКОМ

Вівторок, 10 вересня 2002, 13:11
СЬОГОДНІ, починаючи з 15:00 Віктор Ющенко, лідер політичного блоку "Наша Україна", відповідає на запитання учасників iнтерактивного iнтернет-чату, організованого "Українською правдою", радіостанцією "Свобода" та блоком "Наша Україна".

ЧАТ:

(читати знизу вгору)

УП Шановні читачі! Вдячні вам за запитання, яких за цю годину надійшло біля 300. Чат буде приведено у відповідність питання-відповідь, і читати стане зручніше. Перепрошуємо за технічні незручності під час чату. Ми працюємо над технологією

В.Ющенко:
16:05:25
Дякую всім учасникам цього діалогу. Я переконаний, що він слугував спробі як розбудувати Україну - демократичну і заможну. Вдячний за ті питання, які прозвучали, і про ті декілька десятків запитань, які за браком часу залишися без відповіді. Ми вернемося до відповіді на поставлені Ваші запитання або через окрему конференцію, або ми надішлемо до кінця тижня відповіді на адресу Української правди і партійний сайт www.razom.org.ua. Вдячний колективу "Української правди" за запрошення. Залишайтеся щасливі і здорові. Щиро, Віктор Ющенко.

В.Ющенко:
16:01:46
Я думаю, що себе ми повинні привчить до того, що майбутній президент це не чиясь окрема воля, чи не чиясь спадщина. А це дійсно повинен бути народний вибір. Україна повинна пройти прозорі і на цей раз - чесні - вибори. Це - єдиний спосіб забезпечити одну із ключових політичних аксіом "народ обирає владу". До речі, незалежно від статі політика.

В.Ющенко:
15:59:16
Це рішення можливе, але для його досягнення повинні бути виконані декілька умов. Перше, влада дійсно має сісти за стіл переговорів і поділити позицію відносно того, що політична майбутня більшість парламенту повинна бути сформована відповідно до політичних результатів виборів берзня цього року. Друге, повинні бути припинені будь-які адміністративні, кримінальні тиски на народних депутатів відносно їх політичної орієнтації, припинити існування позапарламентських центрів по формуванню парламентської більшості. Це обовязкові умови для формування вперше в історії українського парламенту демократичної більшості.

В.Ющенко:
15:56:00
Ми звернулись до окремих ЗМІ як центральних, так і місцевих з проханням висловити свої пропозиції щодо організації співпраці. Сьогодні ми стоїмо у самому витоці організації інформаційного проекту, вдячні будемо ЗМІ, які запропонують для нас такі форми співпраці.

В.Ющенко:
15:54:30
Це низка занадто деталізованих до сьогоднішнього часу питань. Суть заключається в одному. Як правило, всі державні телеканали і приватні - сьогодні політично приватизовані. Головне зло, яке породжено такою організацією, наприклад, системи телебачення, заключається в тому, щог глядач, виборець позбавлений права мати обєктивну нупереджену інформацію про політичне і економічне життя у своїй країні. Влада все зробить для того, щоб альтернативні засоби інформації в Україні не працювали. Розуміючи відмічене, політичні сили блоку вийшли на ініціативу формування власної інформаційної мережі через телебачення, радіо, друковані засоби у тій формі і в тій мірі, в якій нам вдасться реалізувати цей проект. Сьогодні працює робоча група, яка повинна сформувати структуру і організацію цього проекту.

В.Ющенко:
15:50:14
Мені здається, що деякі речі йому удаються. Мені здається, що він міг бути більш корисний для України і української політики, якби не певні схильності, що більше характеризують його власні інтереси, аніж суспільні. Але в будь -якому випадку я відношусь до присутності в українській політиці і таких особистостей, як явище майже нормальних, хоча не завжди бажане.

В.Ющенко:
15:47:10
Я думаю, що честь бути обраним наступним президентом України, на мій погляд, людьми буде представлена особі, яка в собі поєднає декілька характеристик. Перше, це повинна бути патріотична, щира людина, яка любить людей, і любить БОга. Друге, це людина, яка за своє життя зробила хоть одну добру справу, яку люди памятають або, іншими словами, є професіонал. Я думаю, що це повинна буть по історії своїй високоморальна людина. На мій погляд, це ключове, навколо чого будуть формуватися вибори із різних кандидатів на посаду Президента України.

В.Ющенко:
15:43:32
Знаєте, мені вже на раз доводилося давати відповідь на це питання, і я хотів би ще раз вернутися до історії цього питання. Моя життєва позиція полягає в тому, що країна, яка досягла спадкоємності у логіці і послідовності політичних змін буде мати прогнозоване і разціональне майбутнє. І на запитання, які ваші стосунки із Президентом два з лишнім роки я давав такі відповіді: мені хотілося б щоб між одном поколінням і другим поколінням була створена така ситуація, яка б не допускала того, що одне покоління щось мурує і присвячує своє життя (як покоління 17 року)_, а потім за ним декілька поколінь присвячуть себе тому, яка ці мури розвалити. От в цьому сенсі була висловлена теза про спадкоємність поколінь, а не особистих стосунків.

В.Ющенко:
15:40:26
Із політичного ряду - це те, що я пішов в політику, це той вчинок, який я міг би віднести до цієї категорії, це те, що нам за 5 місяців вдалося створити політичну силу, яка була лідером політичних перегонів. Із тих характеристик, що ви запитуєте, я думаю, що для мене характерні і рішучість, демократичний світогляд, політи чнатолерантність до своїх колег.

В.Ющенко:
15:38:12
Це два різні політичні погляди на майбутнє України.

В.Ющенко:
15:37:37
Мені здається дві речі: це наші імена і рік народження.Але якщо говорити відповідальніше, це просто два різні політичні погляди на май

В.Ющенко:
15:36:47
Сформувати демократичну політичну більшість. На цій основі сформувати коаліційний уряд. Парламентсьа більшість, коаліційний уряд можуть бути тими інститутами, які б запропонували суспільству соціальну угоду, мета якої - окреслити суть політичних, економічних, соціальних змін і дати їм політичну підтримку. Це той сценарій, на якому стоїть наша політична сила. Я переконаний, що це те, що потребує сьогодні Україна. Всі решта кроків можна розглядати як підпорядковані цій стратегії.

В.Ющенко:
15:34:21
Я вдічний вам за це запитання. Для мене є факт, що Україна потребує змін. І вибори 31 березня є одним із чергових свідчень, коли влада отримала меншість, а демократичні сили отримали переважні симпатіїх людей. Але валад до сьогоднішнього дня інтепретує вибори і цим самим кризу влади трансформує на політичну кризу. Політичні сили стали аморфні, не мають інструмепнтів політичноїх більшості, іншими словами не мають можливостей через політичних діалог дати відповідь на розвиток. Люди вимагають розвитку, люди вимагають змін. Перше і саме головне: змін системних, і в цьому ряду я б поставив питання номер один: це політичні зміни, друге - економічні зміни, третє - соціальні зміни. Українській владі пора збагнути, що політичне життя повинно сконцентрувати в парламенті.

читач:
15:31:09
Пане Ющенко ,чи поступитесь ви місцем жінці,коли вона,Юлія Володимирівна, побажає стати президентом України

BlackFat:
15:31:01
Господин Ющенко, а Вы хотите стать будущим президентом Украины?

Olexandr:
15:16:53
Як Ви оцінюєте шанси НУ створити на її базі парламентську більшість та сформувати уряд?

noer:
15:17:26
Перепрошую, ... якійсь незвичний чат. Шановний Вікторе Андрійовичу, чи планується створення телевізійного канала, в рамках нового Медіа-холдінгу? Якщо так, то на основі якої телекомпанії, і як Ви плануєте подолати перешкоди влади проти створення такого ТБ?

Anton:
15:00:09
Ваш намір створити власний медіа-холдінг обмежиться Києвом та західними регаонами або ж розкинеться на всю Україну?

Sozis:
15:07:43
Що саме буде представляти проанонсований Вами медіа холдінг?

В.Ющенко:
15:30:59
Скоріше так. Хоча є багато обставин і з однох і з іншої стороніЯ, які носять певні загадки.

Укр.Правда:
15:29:56
Пане Ющенко! Вам щось подобається у Медведчуку?

В.Ющенко:
15:30:08
Мета форуму - знайти обєктивну політичну базу для формування відповіді політичними і громадськими силами, як вийти Україні із владнгої і політичноїх кризи. Ми переконані, що результатом форуму буде з одної стороні консолідадції демократичних сил, взаємне порозумінні по логіці політичних кроків, і кінець кінцем, що саме важливе, сценарій спільних політичних і громадських заходів. Ми хзочемо продемонструвати, що публічний політичний діалог при політично паралізованому панрламенті і кризі влади може дати найоптимальнішу політичну відповідь в українських інтересах.

igor:
15:09:34
Хто з нинішніх політиків має реальні шанси стати новим Президентом України?

dieter:
15:14:20
пане Вікторе, чи Ви досі вважаєте Кучму своїм "батьком"?

vlodko:
15:26:38
Пане Ющенко, яким був Ваш останній принциповий і рішучий вчинок? Чи вважаєте Ви себе рішучою людиною?

peacemaker:
15:03:21
Що у вас все-таки спільного з В.Медведчуком?

В.Ющенко:
15:27:54
Я не інформований про запрошення Тігипка в режимсі девятки, я зустрічався із Тігипко 4 дні тому.

В.Ющенко:
15:27:05
Логіка моїх пропозицій така: якщо "Наша Україна" і демократичні сили, або частина демократичних сил, представлених в девятці вийдуть на двосторонній резим переговорів, це може бути тією формулою, яка приведе до кристалізації певної конфігурації блоку. Цьому повинін передувати раунди технічних переговорів. І після проведення технічних переговорів маютьб відбутися на рівні певних політичних рад прийняття кінцевих політичних рішень. Мені здається що насьогодні це єдина формула як вийти із патової ситуаціії, в якій в черговий раз опинилися парламаентскі політичні сили.

Orysia:
15:09:35
Якою ви бачите Україну ПІСЛЯ Кучми. Головна проблема не в тому, аби здійснити переворот, а те, що робити з країною далі. Якими будуть ваші перші кроки, якщо все вдасться? Дякую

kika:
15:09:24
На данный момент вы верите в правдивость записей м-ра Мельниченко.

skrypin:
14:59:24
Чим стане форум 15 вересня?

В.Ющенко:
15:25:00
Я не інформований

В.Ющенко:
15:24:03
Ми зараз не ставимо питання про девяткау. Ми ведем двосторонні переговори із ризніми політичними силами, а не з певними обєднаннями типу девятки. Хоча серед девятки є здорові політичні сила, які ставлять на меті демократизацию політичного процесу в україні.

В.Ющенко:
15:22:53
Сьогодні безумовно переговори по подібним питанням між блоками не ведуться. Але я переконаний намагання спільне намагання тих двох сил, які ви назвали, будуть направлені на те, щдоб був єдиний кандидат.

В.Ющенко:
15:21:54
Це питання не обговорювалося у Президента.

В.Ющенко:
15:20:34
Ми ще раз хочемо сказати, що де факто політична ситуація, яка склалася в Україні вимагає комплексних дій. Все, що ми робимо, ми хочемо робити публічно. Пішов я до Президента - ви знаєте, що я пішов до нього, робимо Форум - ви знаєте - про форум Потрібна прозора політика.

В.Ющенко:
15:19:12
2 модель: більшістью буде займатися Медведчук для того сфйормувати профанацію більшості, щоб доказати що вона підтримує владу, і що не існує кризи влади. Якщо цей аріант в Україні стає домінуючим, чого я не хотів би як політик. Тоді дві відповіді: дострокові президентські вибори, дострокові парламентські вибори. В контексті другого сценарію ми можемо говорити Ми не хотіли б ставити питання таким чином, що тільки 16 число щось вирішує. Воно має стояти в одному логічному ряді із іншими днями.

В.Ющенко:
15:16:38
Який бажаний варіант: Який ключовий сьогодні конфлікт у політичній кризі. Політичні симпатії виборців передані одним політичним силам, а владу представляють зовсім іцнші політичні силі. Який є вихід. Або ми формуєм через0 політичний діалог правдиву політичну більшість, отримуємо механізм який формує уряд, і далі відбираєм на себе політичніх, економічні зміни, з0а які голосував виборець. 2 модель

В.Ющенко:
15:15:02
Я блбизький до оцінки, яку Ви щойно подали, якщо вона звучала із вуст тих політичних лідерів, про яких ви говорите. В контексті політичної керизи - усі політичні сили вважають як стан політичної кризи влади. Безумовно, ні в політичномиу, ні в економічному сенсі це нікого не може задовольнити. Як вийти з кризи? Є два шляхи: але і той, і той шлях, у фіналі виходить на Конституційні форми. Будь-які політичні партії...

В.Ющенко:
15:05:20
Дорогі інтернетяни! Я відношусь до тих політичних діячів, для яких формула без вільної преси не буває демократії, це є політична аксіома. І тому я радий, що в такому деомкратичному виданні як "!Українська правда" яч відповім на всі ваші запитання.

Л.К.:
15:00:29
Пане Вікторе, чи маєте Ви намір прийняти пропозиції "дев"ятки" і увійти у цю "більшість" Верховної Ради?

Maestro:
14:59:57
Чи можливий варіант об'єднання Вашого блоку і БЮТ перед президентськими виборами і висунення одного кандидата, якщо так то за яких умов?

vika:
15:00:04
Господин Ющенко, что Вам пообещал Кучма за то, что бы Вы не учавствовали в акциях оппозиции 16 сентября?

skrypin:
14:57:48
Пане Вікторе, Ви маєте на меті повернутися у прем'єрське крісло?

Maestro:
14:57:44
Чи буде брати Ваш блок участь у акції 16 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...