Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Впроваджувати пропорційну систему виборів Кучма почне з регіонів

Вівторок, 10 вересня 2002, 13:59
Президент України Леонід Кучма вважає, що наступні вибори до органів місцевого самоврядування повинні проводитися на пропорційній основі.

"Так чи інакше, ми прийдемо до пропорційної системи виборів до органів місцевого самоврядування. Партії повинні стати учасником виборчого процесу (до органів місцевого самоврядування)", - сказав він, виступаючи у вівторок у Києві на Всеукраїнських зборах представників органів державної влади, місцевого самоврядування і громадськості.

Президент відзначив необхідність прийняття до наступних виборів закону про вибори до органів місцевого самоврядування, в якому "розвести за часом" парламентські вибори і вибори до місцевих рад, а також "впровадити пропорційну систему".

Крім того, Кучма допустив можливість обрання у майбутньому керівників обласних і районних органів виконавчої влади (які зараз призначаються президентом), однак підкреслив, що це питання повинне вирішуватися у комплексі з іншими. На його думку, для впровадження системи виборів голів областей і районів необхідно вжити заходів для підвищення ролі обласних і районних рад, розмежування обов'язків керівників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування на рівні областей і районів, а також створити другу палату у Верховній Раді.

Зараз місцеві вибори в Україні проходять виключно за мажоритарним принципом. Народні депутати обираються за змішаній системою - мажоритарно-пропорційною.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...