Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Медведчук сформує більшість, у країні будуть дострокові вибори – Ющенко

Вівторок, 10 вересня 2002, 16:04
Блок "Наша Україна" веде "двосторонні переговори" про створення більшості "із різними політичними силами, а не з певними об'єднаннями типу дев'ятки". Про це лідер блоку Віктор Ющенко заявив під час чат-конференції, яку провела "Українська правда".

"Логіка моїх пропозицій така: якщо "Наша Україна" і демократичні сили, або частина демократичних сил, представлених у дев'ятці, вийдуть на двосторонній режим переговорів, це може бути тією формулою, яка приведе до кристалізації певної конфігурації блоку", - сказав політик.

Ющенко також вважає, що "цьому повинні передувати раунди технічних переговорів. І після проведення технічних переговорів має відбутися на рівні певних політичних рад прийняття кінцевих політичних рішень".

Ющенко зазначив, що бачить два шляхи виходу з політичної кризи: "Або ми формуємо через політичний діалог правдиву політичну більшість, отримуємо механізм, який формує уряд, і далі відбираємо на себе політичних, економічні зміни, за які голосував виборець".

"І друга модель: більшістю буде займатися Медведчук для того, щоб сформувати профанацію більшості, щоб довести, що вона підтримує владу, і що не існує кризи влади", - додав він.

"Якщо цей варіант в Україні стає домінуючим, чого я не хотів би як політик, тоді дві відповіді: дострокові президентські вибори, дострокові парламентські вибори", - сказав Ющенко.

На питання "Чи можливий варіант об'єднання "Нашої України" і БЮТ перед президентськими виборами і висунення одного кандидата", Ющенко відповів, що "сьогодні переговори по подібним питанням між блоками не ведуться". "Але я переконаний, що спільні намагання тих двох сил, які ви назвали, будуть направлені на те, щоб був єдиний кандидат", сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування