Опозиція провела мітинг на головному майдані України

Вівторок, 10 вересня 2002, 18:33
Трійка лідерів опозиції закликала киян підтримати акції протесту 16 вересня і домагатися відставки президента України Леоніда Кучми. У вівторок у Києві на майдані Незалежності відбулася зустріч лідерів опозиційних сил з виборцями.

На мітингу був присутній актив Компартії України, Соцпартії і партій, що входять до Блоку Юлії Тимошенко. Учасники мітингу тримали червоні прапори КПУ, прапори партії "Батьківщина" і Української партії "Собор", а також національні прапори України.

У своїх виступах "трійка" – Олександр Мороз, Петро Симоненко та Юлія Тимошенко – закликала повалити "злочинний режим Кучми" та об'єднатися для виступів проти влади. Так, лідер БЮТ Юлія Тимошенко дала "рекомендації", що потрібно робити для більшої ефективності акцій. По-перше, "передати інформацію всім, з ким спілкуєтеся – родичі, друзі, знайомі"; по-друге, "прийти 16 вересня і привести за руку 10-20 чоловік із собою"; і по-третє, "вірити у справу".

Тимошенко також заявила, що всі, хто вийде 16 вересня на акції протесту, отримають "детальні конституційні інструкції", як скинути Кучму.

У кінці до мітингуючих від "Нашої України" звернувся Володимир Яворівський, який заявив, що 16 вересня "Наша Україна" приєднається до акції протесту, "принаймні краща частина "Нашої України", сказав він.

У ході зустрічі було вирішено запросити 16 вересня під час акції протесту на Європейську площу президента Кучму та заслухати звіт про його діяльність на посаді президента України.

Як повідомив журналістам учасник мітингу Олександр Мороз, "мета зустрічі досягнута – ми донесли до людей інформацію, знайшли підтримку, побачили своїх людей". На питання, скільки людей опозиція очікує побачити 16 вересня, лідер соціалістів відповів: "Багато". На думку Мороза, на Майдані зібралося "більше 15 тисяч" мітингуючих, проте за даними УП, на площу прийшли 3-4 тисячі. За інформацією співробітників міліції, на зустрічі зібралося всього 1,500 людей.

Частина Майдану Незалежності з монументом Незалежності була заповнена людьми, проте рух по вул.Хрещатик не перекривався.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування