Для більшості створили спеціальні бланки. Почався перепис більшості

Середа, 11 вересня 2002, 13:01
Представникам дев'яти пропрезидентських фракцій та деяким позафракційним депутатам у середу роздали бланки про вступ до парламентської більшості.

Як повідомив УП лідер групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш, кілька днів тому на координаційній раді більшості дев'ятка домовилася розробити типовий варіант заяви.

У ній йдеться, що "депутат дає згоду на входження до парламентської більшості, ознайомлений з Угодою про утворення й основні засади її діяльності та зобов'язаний дотримуватися положення" цього договору.

Один з лідерів НДП Анатолій Толстоухов зазначив, що на сьогоднішній момент є список з 228 депутатів, які готові вступити до парламентської більшості.

Він також повідомив, що існує проект угоди про парламентську більшість. На питання чи йдеться там про створення коаліційного уряду, Толстоухов зазначив: "До чого тут уряд, якщо йдеться про парламентську більшість?"

Представник фракції "Трудова Україна"-ПППУ Микола Онищук зазначив, що "в якості передумови переговорів про більшість "Наша Україна" ставить питання про прем'єр-міністра". "Це не продуктивний шлях, оскільки шлях впливу на державну владу не охоплюється тільки Кабінетом Міністрів. В цьому році іде зі своєї посади голова Верховного суду, в наступному - голова ЦВК".

В той же час спікер парламенту Володимир Литвин наголосив, що без фракції "Наша Україна" парламентська більшість буде ситуативною.

Він повідомив, що враховуючи бажання понад 230 депутатів сформувати пропрезидентську більшість, свою більшість "Наша Україна" створити не зможе. Литвин також зазначив, що на середу запланована зустріч представників "дев'ятки" з "Нашою Україною", в якій збирається взяти учать і сам голова ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування