Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На акції протесту тимошенківців буде 200 тисяч, а комуністів - 20

Середа, 11 вересня 2002, 16:05
Станом на середу до Київської міськадміністрації подали заявки на проведення акцій 16 вересня у столиці міські партійні організації Блоку Юлії Тимошенко, Комуністичної партії України, Соціалістичної партії України і Комуністичної партії України (оновленої), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі міськадміністрації.

КПУ(о) подала заявку на проведення мітингу на Європейській площі в 15.00.

Як повідомили у прес-службі, юристи Київської міськадміністрації, проаналізувавши відповідність поданих заявок за діючими нормами, прийшли до рішення, що проведення цих акцій "просто фізично" неможливо і суперечить установленим нормам.

Зокрема, БЮТ подав заявку на участь в акціях до 200 тис. чоловік, КПУ - 20 тис. чоловік.

Відповідно до рішення Київради, у центральній частині міста, зокрема, на Європейській площі і на Хрещатику дозволяється проведення лише загальнодержавних свят.

З огляду на ці обставини, Київська міськадміністрація звернулася до Шевченківського районного суду, і у своєму поданні запропонувала провести заявлену акцію на аеродромі "Чайка" під Києвом. Проведення акції на "Чайці" уже погоджено з Київською обласною держадміністрацією.

Свою позицію Київська міськадміністрація пояснює тим, що проведення заявлених акцій може спровокувати порушення громадського порядку, а також заблокувати центральну частину міста.

Заява Київської міськадміністрації прийнята Шевченківським місцевим судом, її розгляд призначений на 12 вересня.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що не буде залучати "взагалі жодних" сил для забезпечення правопорядку 16 вересня під час акції "Повстань, Україно!". Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов.

"Вони (керівники акції) повинні самі забезпечити належний правопорядок", - заявив Смирнов, додавши, що МВС буде готово у разі потреби почати передбачені законом заходи для забезпечення суспільного порядку.

Він також спростував заяву лідера Компартії Петра Симоненка про те, що силові органи мають намір направити до Києва на забезпечення громадського порядку під час акцій 16 вересня 35 тис. співробітників правоохоронних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування