Опозицію не пустять на УТ-1, бо та дуже хитра

Середа, 11 вересня 2002, 16:20
Президент Національної телекомпанії України Ігор Сторожук дає зрозуміти, що він проти надання ефіру на державному телебаченні лідерам опозиції перед проведенням запланованих на 16 вересня акцій.

"Вони вимагають (ефірний час) не на висвітлення акції щодня, а на попередні розповіді про ці акції, що дає мені підстави думати, що вони хочуть зібрати просто більше людей під свої знамена", - сказав Сторожук в прямому ефірі радіостанції "Свобода" у вівторок увечері.

Президент НТКУ зазначив, що якщо, крім запланованих опозицією акцій, будуть ще якісь акції і всім буде надано час в ефірі, то телебачення перетвориться "просто на агітку, плакат, огорожу для того, щоб там вішати афіші".

Сторжук також висловив здивування у зв'язку з тим, що "представники законодавчого органу" кажуть, що "влада забороняє (висвітлення в ЗМІ їх діяльності)" в той час як самі мають "частину влади" в своїх руках.

"Всі - народні депутати, керівники фракцій і політичних груп, вони відповідно до того, як висвітлюється діяльність парламенту на нашому каналі, мають можливість бути учасниками щоденної 30-хвилинної передачі "Щоденник сесії", і в суботу в прямому ефірі", - сказав Сторжук.

Як повідомлялося, у вівторок Петро Симоненко, Олександр Мороз та Юлія Тімошенко звернулися до глави Держкомітету з інформаційної політики Івана Чижа і президенту НТКУ Сторожука з вимогою надати їм з 10 вересня час в ефірі державних каналів в проміжку з 19 до 22 годин для представлення програми і вимог опозиційних політиків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування