Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Полтаві 16 вересня очікують безладдя, а із Сум виїжджає БТР

Середа, 11 вересня 2002, 18:08
5 тисяч прихильників опозиції провели мітинг біля центрального стадіону Полтави. Перед учасниками мітингу виступили лідер Комуністичної партії Петро Симоненко і Соціалістичної партії Олександр Мороз. Вони говорили про необхідність усунення президента Леоніда Кучми і закликали присутніх прийти 16 вересня в 15:00 на Європейську площу в Києві або до будинку державної адміністрації Полтавської області в 16:30.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не приїхала в Полтаву. За словами виступаючих, Тимошенко перервала поїздки по регіонах на два дні.

Мітинг почався об 11:00 на площі перед центральним полтавським стадіоном "Ворскла". Міліція і місцева влада не перешкоджала проведенню мітингу.

Там же в Полтаві лідер місцевих соціалістів, народний депутат Степан Бульба повідомив, що районний суд міста рішенням від 10 вересня заборонив проведення масових заходів, включаючи пікетування Полтавської обласної адміністрації у центрі міста 16 вересня.

Він сказав, що рішення по оскарженню буде тільки через 10 днів. "Влада спеціально так зробила", - відзначив депутат.

За словами Бульби, суд аргументував заборону акції можливими масовими безладдями на вулицях міста. Він додав, що полтавські організації Комуністичної партії, блоку партій Юлії Тимошенко і СПУ все одно проведуть процесію вулицями Полтави 16 вересня, початок якої заплановано на 16:30. Раніше судовим рішенням було заборонене проведення масових акцій у центрі Чернігова, повідомляє "Громадське радіо" і "Українські новини".

А тим часом як стало відомо кореспонденту УП із конфіденційних джерел у Сумському обласному управлінні внутрішніх справ, Сумський регіон відряджає на акції 16 вересня в Києві 350 своїх співробітників.

Також із Сумського регіону в Києву приїде БТР — останній з тих двох, котрі останніми куплені ще в радянський час і який уже мав можливість (у 1986 році) розганяти демонстрації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...