Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко, Литвин і Тігіпко "оптимістично" поговорили про майбутню більшість

Середа, 11 вересня 2002, 18:51
Голова Верховної Ради Володимир Литвин, лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко і представник 9-ти фракцій-ініціаторів створення парламентської більшості Сергій Тігіпко обговорили в середу питання формування демократичної більшості в парламенті.

Про це журналістам повідомив лідер Українського Народного Руху Юрій Костенко, який також був присутнім на зустрічі.

За його словами, фракція "Наша Україна" проводить переговори з усіма фракціями, які можуть увійти в більшість, включаючи і фракції "дев'ятки". Результати цих переговорів викликали необхідність провести зустріч зі спікером, відзначив Костенко.

Він повідомив, що "Наша Україна" пропонує підписати коаліційну угоду, аналогічну тим, що використовується в демократичних країнах світу, і програму дій більшості. Основними позиціями угоди є реформування малого і середнього підприємництва і розв'язання таким чином соціальних проблем. У документі обов'язково буде позначений склад коаліції, а також склад уряду.

Разом з тим, депутат зазначив, що переговори ведуться не про розподіл портфелів, оскільки "Наша Україна" прагне знайти шляхи виходу країни з ситуації, що склалася в цей час.

У той же час, він висловив думку, що фракція, яка нараховує 110 депутатів (така кількість депутатів входить до "Нашої України") найбільш успішно може сформувати більшість. Спікер "чудово розуміє", що стабілізувати роботу Верховної Ради можливо тільки за участі "Нашої України" в роботі над створенням більшості, підкреслив Костенко, висловивши думку, що Литвин не бачить шляхів формування більшості без фракції "Наша Україна".

У ході зустрічі зі спікером Ющенко висловив думку про те, що ефективним механізмом для утворення більшості є проведення переговорів між "Нашою Україною" та іншими фракціями у двосторонньому режимі.

Зустріч зі спікером Верховної Ради Володимиром Литвином тривала близько 30 хвилин, і, як повідомив лідер "Нашої України" він обговорив з головою Верховної Ради питання, як "розморозити політичні переговори у парламенті між демократичними силами".

У свою чергу Тігіпко повідомив журналістам, що фракції, які ведуть переговори, підійшли до етапу підготовки проекту коаліційної угоди, який зможуть розглянути фракція "Наша Україна" і фракції "дев'ятки". Він упевнений, що найближчим часом такий документ буде підготовлений.

Тігіпко підкреслив, що на переговорах з Ющенком представляв фракції "дев'ятки". Як раніше повідомлялося, Ющенко заявляв, що він не збирається проводити переговори з "дев'яткою" щодо формування більшості.

Говорячи про зустріч з Литвином і Ющенком, Тігіпко повідомив, що "пройшла нормальна робоча" дискусія". При цьому він висловив оптимістичну думку про те, що учасники переговорів зможуть вийти на прийняття "серйозного документа", який буде конкретним і дасть базу для створення більшості.

Переговори Ющенка і Тігіпка пройшли в середу в кабінеті спікера. У цей же час проходило засідання фракцій "дев'ятки".

У процесі переговорів в кабінет спікера заходила лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко. В інтерв'ю журналістам вона повідомила, що була там з особистих питань і не була учасником переговорів Ющенка і Тігіпка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: