Симоненко покликав Кучму 16 вересня на Європейську площу

Середа, 11 вересня 2002, 19:38
До 500 жителів Харкова, за даними міліції, прийшли в середу на зустріч з лідерами опозиції – главою Компартії Петром Симоненком і лідером Соцпартії Олександром Морозом.

За даними організаторів акції, на зустріч з лідерами опозиції вийшло близько 3 тисяч осіб. Вона почалася о 17.00 під проливним дощем, який припинився тільки через годину.

Лідер КПУ закликав рішуче висловитися за дострокові президентські вибори 16 вересня під час акції "Повстань, Україно!". За його словами, головним завданням зараз є саме відставка президента. За словами Симоненка, в цей день президент повинен вийти на Європейську площу у Києві, щоб "покаятися" і "скласти президентські повноваження". Ця пропозиція Симоненка була зустріта оплесками.

Мороз зазначив, що переконаний в тому, що 16 вересня у Києві на вулиці вийдуть не "п'ять, не десять і не п'ятдесят тисяч". На його думку, "повстане вся Україна".

Він також повідомив, що Юлія Тимошенко не приїхала до Харкова, оскільки в четвер у Верховній Раді повинно розглядатися подання Генпрокуратури щодо неї, вона зустрічається з рядом народних депутатів.

Кажучи про позицію СПУ щодо подання Генпрокуратури, Мороз сказав, що соціалісти виступають категорично проти зняття депутатської недоторканності з Тимошенко, оскільки всі факти, представлені Генпрокуратурою, "пропахли нафталіном".

Виступи на підтримку влади в Харкові, ініційовані трудовим колективом обласної енергогенеруючої компанії, Мороз назвав "фарисейством".

Як повідомляло раніше агентство, енергетики оголосили про намір організувати демонстрацію 16 вересня з 9.30 до 10 години під гаслом "Енергетики - за політичну і економічну стабільність".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування