Азаров упевнений, що депутати не підведуть і посадять Тимошенко

Четвер, 12 вересня 2002, 11:50
Глава Державної податкової адміністрації України Микола Азаров "глибоко переконаний", що парламент дасть згоду на притягнення народного депутата, члена фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

На думку Азарова, суд "єдиний орган, який може розглянути матеріали справи (Тимошенко - УП) по суті, і тому відмова парламенту дати згоду на розгляд цього питання у суді - це буде нонсенсом". Про це Азаров сказав у передачі "Саме Той" на Першому Національному каналі у середу.

"Парламент ніколи не візьме на себе відповідальність ускладнити розгляд цієї справи по суті", відзначив Азаров. - "Я зазделегідь переконаний, що у більшості депутатів вистачить здорового глузду, вистачить відповідальності, щоб ухвалювати це рішення, не виходячи з політичної кон'юнктури, не виходячи з політичного якогось моменту".

Разом з тим Азаров зазначив, що "до такого серйозного питання не можна так ставитися. Треба, безумовно, щоб кожний народний депутат вивчив (подання - УП), а потім вже натиснув кнопку, розуміючи, яку міру відповідальності він бере на себе у цій справі".

На думку Азарова, подання Піскуна у парламент про притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності, "дає хороші передумови для передачі справи (Тимошенко - УП) до суду і для того, щоб суд поставив, нарешті, остаточні висновки".

Азаров також нагадав, що "коли генеральний прокурор підписує це подання, то він своїм підписом засвідчує автентичність цих документів, і несе відповідальність за всією суворостю нашого закону за достовірність відомостей, що надаються".

І у зв'язку з цим зазначив, що у випадку, якщо суд не підтвердить справедливість обвинувачень, генпрокурор понесе покарання. На думку Азарова, "прокурор може понести і кримінальну відповідальність, адже суд може ухвалити рішення про порушення кримінальної справи за фактом подання явно помилкових даних". Але на думку Азарова "у цьому поданні вивірене кожне слово, кожний факт".

Як вважає голова ДПАУ, "справа "ЄЕСУ", де сума 2 мільярда доларів, є найбільш резонансною за останні 10 років".

У серпні до Верховної Ради надійшло подання Генпрокуратури про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності й арешт народного депутата Тимошенко, лідера фракції БЮТ.

Тимошенко звинувачується у розкраданні і привласненні державних коштів в особливо великих розмірах, у дачі хабаря екс-прем'єру України Павлові Лазаренку, в організації привласнення посадовими особами корпорації "Єдині енергетичні системи України" державних коштів в особливо великих розмірах за рахунок безпідставного відшкодування на користь ЄЕСУ податку на додану вартість з бюджету.

Українська правда

Читайте також:
ЛИТВИН ПОВЕРНУВ ПІСКУНУ ПОДАННЯ НА ТИМОШЕНКО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування