Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юлія Тимошенко - це Ленін у спідниці. А, може, навіть Гітлер

Четвер, 12 вересня 2002, 12:10
Перший заступник глави адміністрації президента Валерій Хорошковський вважає, що вересневі акції громадянської непокори, влаштовані опозицією, обов'язково призведуть до насилля. Про це він говорить у своїй статті "Битви за історію", надрукованій у газеті "День".
Колишній лідер Команди озимого покоління впевнений, що зараз народ України стоїть "перед тим самим вибором, що й Росія в 1917 році, а Німеччина в — 1933—1934 роках... Як і сто років тому руйнується влада як інститут".

Аналізуючи дії опозиційних сил, Валерій Хорошковський зазначає: "Події, що сьогодні відбуваються, багато в чому нагадують умови, в котрих зароджувався російський радикалізм, котрий переродився, ближче до кінця ХIХ століття, в екстремізм і тероризм". Як вказує перший заступник голови АП, в результаті тодішніх політичних процесів, "країна випала з європейської історії на більш ніж 100 років".

Хорошковський підкреслює, що для опозиціонерів важлива не історія країни та добробут народу, а їхня власна небезпека та благополуччя. "Інакше б ці люди очолювали не колони ошуканих людей, а робочі групи з підготовки законопроектів у Верховній Раді України", зазначено у статті.

Перший заступник глави АП впевнений, що вересневі акції опозиції "передбачають, як одну iз основних умов — необхідність жертви, за котрою має слідувати Помста ("...в ім’я пам’яті загиблих товаришів..."). Мирні, навіть найбільш масові маніфестації зовсім не потрібні "опозиції", тільки жертвопринесення надасть необхідний імпульс подальшого нагнітання". Тому твердження опозиціонерів про "оксамитову революцію" він вважає "брехливими".

Валерій Хорошковський аналізує питання кому з опозиційних лідерів необхідне таке "жертвоприношення". На його думку, основним двигуном опозиційних виступів є Юлія Тимошенко. "Вона формує свій імідж на образі мучениці, їй потрібні барикади для виправдання періоду свого стрімкого збагачення, коли уряд Лазаренка підкорив майже всю промисловість країни фінансовим інтересам ЕЄСУ. Тоді за розпорядженням Лазаренка Корпорація ЄЕСУ напряму отримувала бюджетні кошти в оплату за газ — в результаті пенсіонери, студенти та працівники соціальної сфери залишились без засобів до існування. Сьогоднішня Юлія Тимошенко захищає обдурених людей від себе ж, але тільки вчорашньої", зазначається у статті.

Щодо інших опозиціонерів, то Хорошковський впевнений, що Віктор Ющенко – розсудливий політик, який не захоче, "щоб його можливий прихід до верховної влади було полито кров’ю". Перший заступник глави АП нагадує, що й лідер комуністів Петро Симоненко, "незважаючи на постійні заклики до зміни влади, жодного разу не закликав до її насильницького повалення".

Лідера СПУ Олександра Мороза Валерій Хорошковський називає непослідовним політиком, якого "більш витончені політики" використовують у своїх цілях. Зокрема перший заступник глава АП пише: "Можна чекати на активні дії з боку лідера соціалістів, але всім зрозуміла вторинність і несамостійність Мороза, оскільки ця активність буде підживлюватись енергією та ресурсами "материнської компанії" БЮТ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...