200 ядерних боєголовок ніхто не губив

Четвер, 12 вересня 2002, 16:54
Начальник центру військового співробітництва і верифікації, заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Микола Гончаренко вважає, що заява лідера Компартії Петра Симоненка про зникнення в процесі виводу з території України ядерної зброї близько 200 ядерних боєголовок не має під собою жодних підстав.

Усі боєприпаси, передбачені тристоронньою угодою про виконання договору про стратегічне наступальне озброєння, передані російській стороні, заявив він у четвер в інтерв'ю радіослужбі "Панорама новин".

Гончаренко нагадав, що цю угоду підписували США та Радянський Союз, а угода про переміщення ядерних боєприпасів з України на російську територію було частиною цього документа (останні боєприпаси були вивезені з української території влітку 1996 року - ІФ).

"Усі боєприпаси... російська сторона одержала в повному обсязі, і також пройшли по відомості звітні документи про надходження цих боєголовок, потім під наглядом військових спостерігачів ці боєголовки були знищені на підприємствах атомної промисловості РФ. Акти про знищення всіх боєприпасів, що були вивезені з території України, у наявності як в української, так і в російської сторони", - підкреслив заступник керівника Генштабу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування