Опозиція вже знає, як обійти рішення суду і провести мітинг

П'ятниця, 13 вересня 2002, 11:39
Опозиція оскаржить рішення Шевченківського місцевого суду Києва про заборону проведення акцій протесту на Європейській площі столиці 16 вересня.

Про це в інтерв`ю УНІАН повідомив член фракції БЮТ Сергій Сас. За його словами, опозиція оскаржить це рішення в апеляційному суді відповідно до законодавства України. Він нагадав, що в опозиції є для цього десять днів.

Сас нагадав, що при поданні апеляції рішення суду нижчої інстанції припиняє свою дію.

Рішенням Шевченківського місцевого суду Києва від 12 вересня було задоволено заяву Київської міської держадміністрації, в якій було прохання обмежити право на масові зібрання в Києві 16 вересня в рамках Всеукраїнської акції "Повстань, Україно!".

Тим часом, Київська міськадміністрація збирається вжити всіх необхідних заходів для забезпечення виконання судового рішення про заборону проведення масових акцій в центрі Києва з 16 вересня. Про це заявив в п'ятницю керівник апарату Київміськадміністрації Броніслав Стичинський.

"Ми готові надати допомогу правоохоронним органам, щоб під час цих акцій не було жодних інцидентів", - заявив Стичинський.

Відповідаючи на питання про те, якими будуть дії правоохоронних органів у разі спроб учасників акції провести їх в центральній частині Києва, він підкреслив, що правоохоронні органи будуть діяти в рамках закону.

При цьому керівник апарату нагадав, що чинне законодавство передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення судового рішення. Зокрема, за його словами, міліція буде спочатку попереджати про неприпустимість подібних дій, а у разі злісного опору не виключене кримінальне покарання, в тому числі затримання.

Стичинский запевнив журналістів, що подій, подібних 9 березня 2000 року і подіям на похоронах патріарха Володимира в 1995 році, у Києві не буде.

За словами Стичинського, київська влада готова надати транспорт для перевезення учасників акції на "Чайку", а також забезпечити чергування медичної й інших служб, зокрема пожежних.

У п'ятницю на апаратній нараді Київський міський голова Олександр Омельченко повідомив, що суд заборонив проведення акції "Повстань Україна" на вул. Хрещатик, Майдані Незалежності, Європейській площі і вулицях, що примикають до центра - Грушевського, Банковій, Володимирській і Богомольця.

При цьому, підкреслив він, враховуючи, що 16 вересня - робочий день, міська влада не здатна буде забезпечити нормальне функціонування міської інфраструктури, у зв'язку з чим і звернулася до суду для заборони проведення масових акцій у центрі столиці.

Стичинский повідомив, що заявки на проведення акцій подані на 16-19 вересня. При цьому на 16 вересня подали заявки 4 партії, 17-19 - лише партія "Батьківщина".

Читайте також:

СУД ЗАБОРОНИВ ПРОВЕДЕННЯ АКЦІЇ 16 ВЕРЕСНЯ В ЦЕНТРІ КИЄВА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування