16 вересня Кучма "ганебно втече з Києва"

П'ятниця, 13 вересня 2002, 11:50
Акції протесту "Повстань, Україно!" відбудуться за будь-яких умов, заявив у п'ятницю з парламентської трибуни народний депутат, член фракції Соцпартії Іван Бокій.

"Ми йдемо з мирними гаслами", - заявив Бокій, додавши, що у випадку будь-яких провокацій під час акцій "всю відповідальність за це буде покладено на чинну владу".

Він також закликав голову Верховної Ради Володимира Литвина "стати на бік народу".

Перед тим як Бокію було надане слово, представники фракцій Компартії, Соцпартії і БЮТ блокували парламентську трибуну з такою вимогою.

У заяві Бокій нагадав про те, що в середу "режим пішов на нечуване порушення Конституції", додавши, що рішенням Шевченківського суду міста Києва заборонили народу України висловлювати "свою волю у ставленні до режиму Кучми", і перенесли проведення акцій протесту з Європейської площі на територію аеродрому "Чайка" за межі Києва.

"Але жодний суд не в праві стати проти волі народу, що вимагає відставки Кучми і його оточення", - заявив депутат.

"Сьогодні Кучма під керівництвом Медведчука і Погребинського затіяв спектакль з перевдяганням у прихильники парламентаризму", - підкреслив Бокій.

За його словами, на мітингах у Києві й обласних центрах український народ вимагатиме явки президента на Європейську площу і "його покаяння перед народом".

Бокій також відзначив, що заплановане на цей день відрядження президента опозицією розцінюється як "ганебна втеча Кучми з Києва" і як "його неповага до народу і принципів демократії".

"Ми знаємо, що дали команду трощити опозицію, робити провокації, організовувати бойню в Києві й інших містах", - заявив депутат, додавши, що це ще один прояв його слабості перед народною ганьбою, на яку він прирік себе своїм бездарним правлінням".

Він підкреслив, що проведення акцій протесту "буде останнім ударом по ньому".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News