Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З понеділка Україна вступає у фазу політичної кризи

П'ятниця, 13 вересня 2002, 12:52
Акція протесту 16 вересня, яку проводитиме опозиція, є початком "серйозних суспільно-політичних акцій". Таку думку висловив голова парламентського комітету з питань свободи слова, член фракції "Наша Україна" Микола Томенко.

На прес-конференції у п'ятницю він ще раз підтвердив, що "Ющенко та "Наша Україна" вийдуть 16 вересня на акції протесту". "Це початок політичної кризи в Україні, а чи стане вона суспільно-політичною кризою, буде залежати від того, яким чином буде діяти влада й опозиція під час акцій і після них", - сказав Томенко.

Коментуючи дії Київської влади та їх рішення перенести акції протесту Микола Томенко запропонував перенести акції протесту у Черкаську область, "звідки я родом, там хороше місце". "Бо яка ж різниця – проводити на Чайці, чи в Черкаській області? Різниці немає", - сказав депутат.

Томенко також нагадав, що "як народний депутат" має право "проводити зустрічі з виборцями на будь-якій території". "От на площі я можу провести зустріч, і мені ніхто не має права заборонити. А 16 вересня 150 народних депутатів будуть проводити зустріч з виборцями", - зазначив Томенко.

Він також поставив питання, хто буде відповідати за те, що відбуватиметься 16 вересня у країні, адже "президент, глава його адміністрації, і, я так думаю прем'єр-міністр, залишають Київ". "Таким чином, вони знімають з себе відповідальність за все, що буде відбуватися. А от міністр внутрішніх справ вже все знає, він же пообіцяв, що будуть провокації, будуть бійки", - нагадав Томенко.

Народний депутат також зазначив, що "президент зайняв дуже цікаву позицію" – всі губернатори заявили про свій протест проти акцій опозиції. "А от президент жодного слова не сказав, дав собі можливість для маневру, дивитися з-за кордону, що буде відбуватися у країні", - сказав Томенко.

"Сподіваюся, що серйозна команда аналітиків президента буде працювати не тільки на президента, а й на те, як зберегти спокій і стабільність, про які вони говорять, і як забезпечити права кожного громадянина, який має право на мітинги й акції протесту", - сказав Томенко.

Він також повідомив, що за його інформацією "на Десні тренувалися 15 тисяч чоловік, знаючи, що працювати вони будуть в центрі".

Коментуючи інформаційну політику влади щодо губернаторів, Томенко зазначив, що вже зараз опозиція допускає "багато проколів", "але поки що влада їм допомагає, своїми показами губернаторів".

Томенко також порадив всім присутнім тележурналістам 16 вересня "відпочивати". "Бо вам все одно направлять касети про події, і ви їх поставите", - сказав Томенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...