Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшості з Ющенком не передбачається - Томенко

П'ятниця, 13 вересня 2002, 13:14
Голова парламентського комітету з питань свободи слова, член фракції "Наша Україна" Микола Томенко вважає, що "дев'ятка і прихильники дев'ятки мають фактично ресурси та карт-бланш на мінімальну квоту у 226 голосів", для створення більшості.

Таку думку Микола Томенко висловив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю. Проте, на його думку, більшість у 226 голосів "не є функціональною". "Якщо підписи збирати - то ще можна це зробити, але якщо голосувати – ця більшість вам нічого не дає", - сказав Томенко.

"На сьогоднішній день мати формалізовану парламентську більшість у 226 голосів, і навіть у 231 голос – це означає не мати парламентської більшості", - зазначив депутат.

Тому, на його думку виник новий формат "дев'ять плюс один, чи один плюс дев'ять". Томенко вважає, "що конфлікт даного формату полягає у тому, що у "Нашій Україні" вони готові до входу у більшість з багатьма фракціями дев'ятки, а не з усіма фракціями".

"А от позиція дев'ятки полягає у тому, що вони визначили, що вони у більшості всі разом", - сказав Томенко. – "І мені здається, що оця колізія призводить до того, що ближчим часом у нас не буде документу, де буде дев'ять плюс один, чи один плюс дев'ять, чи буде більшість, де буде "Наша Україна". "Поки я не бачу можливості , щоб такий документ з'явився" – зауважив він.

Томенко також зазначив, що не бачить передумов для розпуску парламенту, і якщо розпускати парламент, то "це означає розпочати політичну війну в Україні з непередбачуваними наслідками".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування